Desetak hiljada ljudi dočekalo Novu godinu u Beogradu (FOTO) 1Foto: Beta / Miloš Miškov

Okupljeni na Trgu Nikole Pašića staru godinu ispratili su uz odbrojavanje, a Bajaga je čestitao svima Novu godinu i poželeo da ispune sve želje, a zatim otpevao svoje hitove „Tišina“ i „Samo nam je ljubav potrebna“.

Slavlje na otvorenom uz koncert Harisa Džinovića nastavljeno je 15-ak minuta posle ponoći.

Svi koji su želeli da slave na Trgu Nikole Pašića, morali su da prođu kroz jedan od ukupno sedam kontrolnih punktova na kojima obezbeđenje građanima, jer je unošenje pirotehnike i bilo kakvog oružja strogo zabranjeno.

Među ljudima koji su se odlučili da Novu godinu dočekaju na koncertima ispred Doma Narodne skupštine većinom su mladi ljudi, parovi, ali ima i porodica sa decom.

Gužva je u Knez Mihajlovoj ulici u kojoj su prodavnice zatvorene, ali se na Trgu Republike mogu kupiti specijaliteti sa roštilja, slatkiši, kuvano vino i vruća rakija.

Na ulicama je najviše prisutno taksi vozila i gradskog prevoza, jer su se izgleda gradjani odlučili da na proslave ne idu svojim automobilima.

Na Trgu Nikole Pašića Beogradjane i goste Beograda zabavljaće i Dejan Petrović i Big Bend, a kako je najavljeno program će trajati do 2.20.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da o bezbednosti građana koji će Novu godinu dočekati na trgu Nikole Pašića brine 1.000 pripadnika bezbednosnih službi, a da će posle novogodišnje noći grad čistiti 550 zaposlenih u Gradskoj čistoći.

Prema njegovim rečima, Beograd će tokom praznika posetiti više od 100.000 ljudi.

Gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš rekao da je da su na terenu vatrogasci zbog vatrometa i petardi, žandarmerija, SAJ, ali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u civilu.

On je gradonačelniku kazao da niko ni na koji način neće moći da ugrozi slavlje na trgu, te da je jedina moguća izmena u programu kašnjenje vatrometa, ako bude došlo do nekih problema.

Radojičić je večeras obišao i službu Hitne pomoći zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom koji je apelovao na sve zaposlene u zdravstvu da se tokom praznika ne opuštaju, jer od njih zavise ljudski životi.