Radojičić: Hiljadu pripadnika bezbednosnih službi brine o dočeku na Trgu Nikole Pašića 1Foto: Beoinfo

Radojičić je novinarima posle sastanka u punktu gradskih službi koji se nalazi pored bine kod Doma Narodne skupštine rekao da očekuje da će Beograd tokom praznika posetiti više od 100.000 ljudi.

„Vrlo je važno da vodimo računa o bezbednosti i da sve bude bezbedno kao što je bilo prethodnih godina. Na štabu u razgovoru sa odgovornim ljudima sam dobio informaciju da je sve pod kontrolom i da otprilike oko 1.000 ljudi u trenutku na terenu i da kontrola svih sedam ulaznih punktova dobro funkcioniše“, rekao je Radojičić.

Gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa gradjanima Darko Glavaš rekao da je da su na terenu vatrogasci zbog vatrometa i petardi, žandarmerija, SAJ, ali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u civilu.

On je gradonačelniku kazao da niko ni na koji način neće moći da ugrozi slavlje na trgu, te da je jedina moguća izmena u programu kašnjenje vatrometa, ako bude došlo do nekih problema.

Beogradjani i gosti Beograda zabavljaće se večeras od 21 sat na Trgu Nikole Pašića uz nastupe Saše Kovačevića i Bajage i Instruktora, a ponoć i Novu godinu dočekaće uz Harisa Džinovića i vatromet.