Foto: Beoinfo

Prema njenim rečima biće organizovane muzičke i zabavne radionice za decu, raznovrsni muzički programi, koncerti, predstave.

– Otvoren je „Trg bajki” ispred Ustanove kulture „Vuk Karadžić”, gde će mališani imati priliku da uživaju u pričanju bajki. Nastupom nemačke grupe DUNDU i mini-koncertom na Trgu republike otvoren je već tradicionalni „Trg otvorenog srca”. Pored toga, ljubitelji klizanja moći će ove godine da uživaju u čarima ovog zimskog sporta na čak četiri klizališta – na Tašmajdanu, Trgu Nikole Pašića, kod Muzeja savremene umetnosti i na Adi Ciganliji – navela je Jevtić. Ona je precizirala da će 30. decembra biti koncert grupa „Zana” i „Van Gog”, kao i Željka Samardžića, a 31. decembra nastupa „Riblja čorba”, Aca Lukas i „Balkanika”.

– Veoma je važan i besplatan program za ljubitelje džeza i klasične muzike pod nazivom „Otmeno”. Koncert u sklopu ovog programa održaće se 31. decembra, od 21 čas do do 1. januara, do 2 sata u „Sava centru” – rekla je sekretarka za kulturu i pozvala sve sugrađane da dođu i posete neke od velikog broja novogodišnjih programa.