Ne davimo Beograd: Neprihvatljivo stanje javnih površina na Čukaričkoj padini 1Foto: Ne davimo Beograd

U tekstu pisma navodi se da su u prethodna dva meseca građani i aktivisti Ne davimo Beograd građanskim akcijama čišćenja zapuštenih površina, parkova, stepenica i igrališta, kao i obeležavanjem nedostajućeg mobilijara, slomljenih klupa, razglavljenih klackalica i urgentnih u dva navrata svojim akcijama ukazivali nadležnima da je stanje ovih površina već dug period vremena u neprihvatljivom stanju.

Kako nikakve reakcije od strane nadležnih organa nije bilo, ističe se u pismu, u aprilu 2019. godine su, povodom Dana planete zemlje, organizovali građansku akciju čišćenja komšiluka u kojoj su prikupili ogromnu količinu najrazličitijeg otpada.

„Kako je vaša reakcija ponovo izostala, 1. jula smo u novoj akciji obeležili i jasno označili neodržavane i problematične javne površine kako bismo institucijama i službama koje bi po prirodi stvari trebalo da rešavaju ove probleme, olakšali posao.Takođe, obeležena su i mesta na kojima su slomljene ili nedostaju klupe ili drugi mobilijar kako bi ona zaista služila svim gađanima“, navedeno je u pismu.