Beogradski sajam je u prošloj godini ostvario dobit od oko 99 miliona dinara, odnosno 1,2 miliona evra, dok je ukupan prihod bio 1,14 milijardi dinara, rekao je Anđelko Trpković, generalni direktor Beogradskog sajma.On je najavio da će Beogradski sajam u 2007. godini biti privatizovan, kao i da su se već javile četiri zainteresovane kompanije, od kojih su dva veliki ogranizatori sajmova, jedan je najveći u svetu, a drugi u svojoj zemlji, kao i dva investiciona fonda.
Trpković je naglasio da su postignuti odlični rezultati u minuloj godini, posebno u organizaciji velikih sajmova, kao što su „Beogradski kar šou“, Sajam komercijalnih automobila „Beotrak“, sajamovi turizma, knjiga, građevinarstva, tehnike, nameštaja.
– Sajam građevinarstva, koji je postao najznačajnija manifestacija ove vrste u jugoistočnoj Evropi, toliko se raširio da više nema mesta za sve zainteresovane izlagače u ovoj godini. Tako da ako neko želi da učestvuje na ovom sajmu mora da sačeka sledeću godinu. Zato ćemo morati da ovaj sajam u budućnosti podelimo na nekoliko specijalizovanih sajmova – rekao je Trpković, dodajući da će od ove godine i sajam nameštaja biti podeljen na dve manifestacije. Jedna će biti namenjena opremi za proizvodnju, a druga proizvodima.
Najposećeniji je bio Sajam knjiga sa oko 140.000 posetilaca,i nema nikakve dileme da je Sajam knjiga najznačajnija kulturna manifestacija na tlu Srbije. To je jedan od sajmova koji je najteže organizovati, jer niko ne sme da uradi ništa što bi narušilo ugled ove priredbe. Sajam knjiga je odmah iza sajma u Frankfurtu. Sajam erotike posetilo je više od 10.000 ljudi i nije zabeležen niti jedan incident, što je veliki uspeh. Najveći koncert organizovan na Beogradskom sajmu bio je nastup britanskog sastava „Djuran Djuran“, a za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu u Nemačkoj, Beogradski sajam je bio izvršni organizator manifestacije „Srbija navija“.
Uložena su i značajna sredstva u obnovu sajamskih objekata. Tako je na Hali 1 postavljeno novo „stop sol“ staklo koje ne propušta toplotu i Sunčevu energiju, što je jedan od važnijih koraka potrebnih za klimatizaciju hale, koja bi trebalo da bude gotova u toku predstojećeg leta. Završena je sasvim klimatizacija Hale 3 i urađena kompletna nova instalacija sa rashladnim sistemom. Značajna sredstva su uložena i u sređivanje hala 14, 5, 10, 11, i 12. Sve ukupno, u obnovu objekata je uloženo više od 200 miliona dinara.