Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević istakao je da za mlade ovog kraja mnogo znači što su dobili takav teren i što je sa njima njihov sportski idol Nemanja Bjelica, koji je upravo na ovom terenu napravio prve košarkaške korake, preneo je Beoinfo.

On se zahvalio i kompaniji „Mocart” na društveno odgovornom poslovanju, koja je u okviru svoje akcije „Sto košarkaških terena u Srbiji” učinila mnogo za razvoj sporta u Srbiji. Bjelica je podsetio da je na ovom terenu igrao košarku od pete godine, maštajući da jednoga dana obuče reprezentativni dres.

To sam ostvario, igram u najjačoj ligi na svetu, ali kada sam video svoje ime na pločici probudila mi se posebna emocija. Otvaranje terena nazvanom po meni vraća me u detinjstvo i ponovo osećam ushićenje kao kada sam davao svoje prve koševe.

Svoj deci koja će trenirati ovde želim da poručim da ništa od onoga o čemu sanjaju nije nemoguće i da samo od njih zavisi dokle će u životu stići, rekao je Bjelica.

Teren je otvoren revijalnom utakmicom dece iz košarkaških klubova „Novi Beograd” i „Div”, nastavljen takmičenjem u šutiranju trojki i podelom zahvalnica i vrednih nagrada sponzora.