Foto: Beoinfo

Tom prilikom oni su obišli prodajnu izložbu kreativnih predmeta koje su izradila deca sa smetnjama u razvoju.

Radojičić, koji je svoj rad posvetio deci i njihovom lečenju, istakao je da među mladima sa posebnim potrebama ima puno njegovih pacijenata.

Sa njima sam delio mnoge teške trenutke i znam da u životu ima puno izazovnih situacija. Sada, kao gradonačelnik, imam zadatak da prepreke smanjimo na najmanju moguću meru i da svi imamo istu šansu da razvijamo svoje potencijale i ispunimo svoje želje – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je učenicima osnovnih škola „Vuk Karadžić”i „Drinka Pavlović”, kao i đacima Pete beogradske gimnazije, koji su prisustvovali prigodnom programu, poručio da je važno da vodimo računa jedni o drugima, kao i da pružamo podršku onima kojima je potrebna.

Grad Beograd će pomoći svima da svoje potencijale iskažu i unaprede. Ove godine izdvajamo pet miliona dinara za rekonstrukciju i opremanje škola za decu sa invaliditetom i posebnim potrebama – rekao je on i dodao da im je pomoć potrebna i kada su u pitanju arhitektonske barijere, prilazi objektima i drugi važni segmenti za njihovo nesmetano funkcionisanje.

Slavko Gak podsetio je da u Beogradu ima 16 škola za osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama koje pohađa više od 2.000 dece, dok je oko hiljadu mališana uključeno u program inkluzije u redovnim osnovnim i srednjim školama.

Svakodnevnom komunikacijom sa ovim školama pomažemo im i pokazujemo da su nam uvek prioritet. Želimo da ih brže i kvalitetnije pripremimo za svakodnevni život, rekao je Gak i dodao da će Grad Beograd nastaviti da unapređuje uslove obrazovanja u školama koje pohađaju ova deca i da zajedno mogu da prevaziđu sve prepreke.