Na trećoj Skupštini pokreta Ne davimo Beograd predstavljen plan za dobar grad za sve 1Foto: Printscreen/Facebook/Ne davimo Beograd

Pokret Ne davimo Beograd održao je večeras svoju treću Skupštinu u Dorćol placu u Beogradu. Skupština se dešava u osvit novih izazova za pokret koji je u prethodne tri godine duplirao podršku građana i sada predstavlja jednu od najačih opozicionih snaga u Beogradu, kažu u Ne davimo Beograd.

Na radnom delu Skupštine predstavljen je izveštaj o radu pokreta, a na javnom su predstavljeni planovi za borbe koje predstoje . Tokom javnog dela skupa održana je panel diskusija “Beograd – dobar grad za sve” o planovima pokreta kako da se “oslobodi Beograd, zaustave svi štetni projekti i  da on postane dobar grad”. U tom razgovoru učestvovali su Irena Fiket, Biljana Đorđević, Robert Kozma, Dobrica Veselinović i Radomir Lazović.

Na Skupštini pokreta Ne davimo Beograd predstavljena je i  “Povelja za dobar grad” koju je podržalo preko 150 javnih ličnosti  iz sveta nauke, umetnosti, kulture, sporta, arhitekture, urbanizma, prava i drugih oblasti.

Povelju za dobar grad podržalo je oko 70 univerzitetskih profesora i profesorki i naučnih radnika i radnica sa Fakulteta političkih nauka, Pravnog, Filozofskog, Filološkog, Medicinskog, Bogoslovskog fakulteta, Fakulteta za medije i komunikacije, Univerziteta umetnosti, zatim sa Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, Instituta za noviju istoriju Srbije, Instituta za uporedno pravo, Etnografskog instituta SANU, Instituta za savremenu istoriju, Instituta društvenih nauka, Instituta za psihologiju, Računarskog centar Univerziteta u Beogradu i Centra za evaluaciju u obrazovanju i nauci i drugih fakulteta i obrazovnih institucija. Neki od njih su Olga Manojlović, Đorđe Pavićević, Svetislav Kostić, Ilija Vujačić, Gazela Pudar Draško, Nebojša Vladisavljević, Zoran Stoiljković, Mario Reljanović, Filip Ejdus, Radina Vučetić, Milena Dragićević Šešić, Ivana Krstić, Snježana Milivojević.

Među onima koji su podržali Povelju za dobar grad su i bivši poverenik za pristup informacijama od javnog značaja Rodoljub Šabić, kao i bivši fudbaler i kapiten Crvene zvezde Milan Vilotić. Iz sveta arhitekture i urbanizma potpisnici Povelje su, između ostalih, Bojan Kovačević, Dragoljub Bakić, Giša Bogunović, Iva Čukić, Jovana Timotijević, Božena Stojić, Mia David, Dubravka Sekulić.

Iz domena filmske i pozorišne umetnosti podržavaoci su: Branka Katić, Želimir Žilnik, Gorica Popović, Ivan Jevtović, Bojana Maljević, Srdan Golubović, Danijela Štajnfeld, Janko Baljak, Mila Turajlić, Stevan Filipović, Minja Bogavac, Ivana Nenadović, Ivko Šešić, Dijana Milošević, Nebojša Krivokuća, Radmila Tomović, Ognjen Glavonić, Vladimir Milovanović Kicoš, Vojkan Arsić, kao i dvojac Dušan Šaponja i Dušan Čavić. Istoričari umetnosti koji stoje iza Povelje su Milica Pekić, Branislav Dimitrijević, Irina Subotić, Nebojša Milenković, Višnja Kisić, Dunja Blažević… Vladimir Arsenijević, Božo Koprivica, Mirjana Đurđević, Srđan Valjarević, Aleksandar Nikolić, Dejan Ilić, Vladimir Manigoda, Ivan Milenković, neka su od imena koji su svojim potpisom podržali dokument NDB.

Među potpisnicima su i popularni muzički autori, poput Bojane Vunturišević, Marka Šelića Marčela, Ivane Rašić – Sajsi MC, kao i LP Duo Sonja Lončar i Andrija Pavlović, Nenad Marić – Kralj Čačka, Daniel Kovač, Živorad Milenković Žika… Takođe, Marko Lađušić, Bob Živković, Đorđe Balmazović Žole i Dragan Protić, Milica Tomić, dizajner Borut Vild i fotograf Dragoljub Zamurović, neki su od vizuelnih umetnika koji podržavaju dokument NDB. Potpis su stavili i neki medijski radnici, novinari i voditelji, kao što su Galeb Nikačević, Petar Janjatović, Daško Milinović, Ivan Milenković, Mjehur na mreži, Dragan Todorović, Ivan Lončarević.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Na trećoj Skupštini pokreta Ne davimo Beograd predstavljen plan za dobar grad za sve”

  1. Ostavite politiku, strucnjaci, ukljucite se u gradski zivot znanjem i umecem ,to sto nabrajate imena i prezimena to narodu malo znaci, diplome su zvanje, a strucnost je kao kod dobrih i losih majstora ,a nadam se nisam vas degradirao

  2. Da li ste vi građanski pokret, politička partija…? Izlazite na izbore kao 1 od 5, Otpor? Mi vama vlast, vi nama opet neke Dinkiće i druge tamburaši. U Otpor smo pre 20 godina verovali kao u nešto svoje, kad ono od spolja finansirana priča sa ciljem dovođenja zapadu odgovarajućih struktura. Vi ste, nadam se, drugačija priča. Ili niste?

  3. Postoje ljudi koje vole svoj poziv u zivotu i rade bez da ih novac pokrece jer postoji i uzvisenost ljudskog uma.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.