Radojičić: Beograd grad sportskog duha i pozitivne energije 1Foto: Beoinfo

– Grad Beograd se uvek ponosio vaterpolistima i uvek je imao izuzetnu saradnju sa Vaterpolo savezom. Na današnjem sastanku smo se složili koliko je značajno da budemo dobri domaći i da se naša vaterpolo reprezentacija na adekvatan način pripremi za takmičenje na kome će nastupiti osam najboljih selekcija sveta. Takođe da još jednom pošaljemo poruku u svet koliko smo ozbiljan grad, država i koliko se ozbiljno bavimo sportom – naveo je Radojičić. 

On je dodao da su vaterpolisti Srbije uvek znali da nas obraduju na velikim takmičenjima, te da smo iste uspehe zajedno proslavljali na balkonu Skupštine grada. Sada smo u prilici da u Beogradu ispratimo ovo takmičenje, a nadam se i da slavimo zajedno sa njima, dodao je Radojičić.

Jelenić se zahvalio gradonačelniku i Gradu Beogradu jer su uvek podržavali manifestacije koje organizovao Vaterpolo savez Srbije. On je ponovio da će se finalni turnir Svetske lige održati u hramu vaterpola na Tašmajdanu. Prvi na finalnom turniru, prema njegovim rečima, automatski će se kvalifikovati na Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju. 

–Nadam se da ćemo uspeti u toj nameri i biti prva ekipna selekcija Srbije koja se kvalifikovala na Olimpijske igre 2020. – najavio je Jelenić.