Foto: FoNet / Nenad Đorđević

„Obrazloženje za poskupljenje je dao zamenik gradonačelnika koji je upućen u sve. To je najbolji primer da se Radojičić bavi protokolarnim stvarima, na primer kućicama za ptice, polaskom u školu, evidentno je da Vesić radi najbitnije stvari za jedan grad“, rekao je Stojanović N1.

On je ocenio da u Srbiji postoji specifična situacija, da iako postoje uslovi da se vlast formira odmah nakon izbora, dolazimo do toga da se formira poslednjeg dana.

„Znali smo da Mali neće biti gradonačelnik i da će napredovati. Vesić, Radojičić ili Vujović su bili kandidati, znalo se da ko god bude izabran, da će Vesić biti formalni gradonačelnik. SNS je video da može da uradi sebi kampanju, kada je Radojičić izabran niko nije mogao da mu zameri i to je dobar marketinški potez“, ocenio je Stojanović.

On je smatra da u Srbiji moć odlazi iz intitucija, i kao primer naveo premijerku Anu Brnabić koja bi trebalo, a nije, najmoćnija osoba, a sada, kako je rekao, se to dešava i u Beogradu.

Radojičić mislim da nije znao šta ga očekuje, on ne želi previše da se meša u svoj posao, on želi da se bavi stvarima koje su mu bitne kao Tiršova 2″, podsetio je Radojčić i dodao da mu ne prija da gradonačelnik nije osoba koja radi svoj posao.

Neće biti problema između Vesića i Radojičića, jer tu svako zna šta je njegov posao, rekao je Stojanovič i dodao da mu deluje da opozicija u Beogradu dobro radi svoj posao, jer, kaže, kritikuje vlast i niz projekata koji se ne rade dobro.