Ulice 27. marta i Starine Novaka od jutros pod vodom, sanacija do ponoći (FOTO, VIDEO) 1Foto: Danas

Preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija saopštilo je da je zbog kvara na magistralnom cevovodu na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije, u okviru rekonstrukcije predmetnog područja, jutros je pre 5 časova isticala velika količina vode iz beogradskog vodovodnog sistema.

Voda iz cevi koja je pukla kulja i sliva se u Cvijićevu ulicu, Bulevar Despota Stefana, Ulicu Starine Novaka, Dalmatinsku ulicu, Ulicu Stanoja Glavaša. Osim saobraćaja u tom delu grada otežan je prolaz i pešacima zbog velike količine vode i mulja.

Kvar na uglu Karnegijeve ulice i Ulice Kraljice Marije će prema prvim procenama biti saniran do ponoći, a u toku je zatvaranje cevovoda na kojem je došlo do havarije, rekao je danas za Beoinfo rukovodilac službe za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa javnošću JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Vladimir Šobot.

On je naveo da je u pitanju cevovovod koji snabdeva dva glavna rezervoara, „Glavni“ i „Pionir“ kao i da to nije distributivni cevovod odakle se snabedevaju građani.

On je negirao i informacije na društvenim mrežama da je pukla cev koja je zamenjena pre dva dana.

„Na društvenim mrežama se pojavila lažna informacija da je ta cev zamenjena pre dva dana, to nije istina, jer to nije cev koja se menja kada se radi rekonstrukcija, već cev koja se menja na 30 do 40 godina. Takav posao zamene trajao bi mesec dana“, naglasio je Šobot.

Prema njegovim rečima, sve ekipe su na terenu od jutros i rade na otklanjanju kvara.

„Pokušavamo da iz alternativnih pravaca dopremimo vodu do ta dva centralna gradska rezervoara. Pokušaćemo sa crne stanice Vračar da dopremimo vodu kakao bi se što manje osetio poremećaj u vodonabdevanju“, rekao je Šobot.

Čelnici grada pre podne obišli su radove na otklanjanju vodovodnog kvara.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je za vikend gostujući u jutarnjem programu TV Pink da Grad Beograd završava rekonstrukciju ulice 27. marta i da će ona biti otvorena za saobraćaj u ponedeljak, 16. septembra.

Sekretarijat za investicije završava danas rekonstrukciju ulice 27. marta, od Starine Novaka do Takovske, i ona će biti otvorena za saobraćaj od ponedeljka, 16. septembra rekao je Goran Vesić. 

Sekretar za investicije Luka Petrović, gostujući u jutarnjem programu TV Prva, potvrdio je ovu informaciju i dodao da će rekonstrukcija Ulice Kraljice Marije, od Ruzveltove do Starine Novaka, biti završena prvih dana oktobra, kada će i ova deonica biti puštena za saobraćaj. Raskrsnica Takovske sa ulicama 27. marta i Džordža Vašingtona biće u punom profilu puštena za saobraćaj 19. septembra”.