Foto: BeoInfo

Javna nabavka je vredna oko 300 miliona dinara, odnosno negde oko dva miliona evra. Pristiglo je pet blagovoremenih ponuda. Tokom sledeće nedelje gradska komisija će odlučiti sa kojom ćemo firmom sklopiti ugovor, rekao je Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da su prošle godine dekorativnom rasvetom bile okićene 54 zgrade, a bili su osvetljeni i spomenici kulture na javnim površinama.

Ove godine planiramo da novogodišnju rasvetu postavimo na 20 novih lokacija. Biće osvetljen Hram Svetog Save, Skadarlija, Slavija, Tašmajdan, Akademski park, Kalemegdan, Cvetni trg i Palata „Albanija”. Novina je da će biti okićeni centri prigradskih opština. Dekorativnu rasvetu postavićemo u Mladenovcu, Obrenovcu, Barajevu, Surčinu, Grockoj, Sopotu i Lazarevcu, obećao je zamenik gradonačelnika.

Ulaganje u javnu rasvetu Vesić opravdava odličnim ekonomskim rezultatima. Gradska privreda je prošle godine od turizma zaradila oko 800 miliona evra.

Vesić je uporedio ulaganje Beograda u dekorativnu rasvetu, sa gradovima u regionu i Evropi. Zagreb će ove godine uložiti oko pet miliona evra, Budimpešta tri, Stokholm 3,5, a Moskva čak 95 miliona evra.

Svi gradovi koji žive od turizma ulažu u dekorativnu rasvetu, a to će uraditi i Beograd, zaključio je zamenik gradonačelnika.