Foto: BeoInfo

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović je istakao da je proteklih deset dana prisustvo izviđača obogatilo Beograd energijom mladih ljudi iz celog sveta, saopštio je Beoinfo.

Nastavićemo da zajedno sa Savezom izviđača Srbije čuvamo i proširujemo pokret izviđača jer je to tradicija koju nastavljamo da negujemo, rekao je Mladenović i izrazio uverenje da će uspostavljena prijateljstva biti nastavljena i u budućnosti.

Načelnik saveza izviđača Srbije Nenad Jovanovski i izvršni direktor smotre Goran Radisavljević koji su kao najvažniji rezultat istakli zadovoljstvo dece svime što su videli u Beogradu.

Učesnici smotre su na prostoru Ade Ciganlije, kao i kroz ceo Beograd, imali priliku da obiđu muzeje, Kalemegdan, Avalu, učestvuju u radionicama na vodi i na taj način se bliže se upoznaju sa istorijom, kulturom, tradicijom i naukom Srbije

U smotri su učestvovali izviđači iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Omana, Velike Britanije, Švajcarske, Švedske, Francuske, Slovenije, Izraela, kao i iz mnogih gradova širom Srbije.