Bućka 1Mlađan Đorđević Foto: Privatna arhiva

Pokret Oslobođenje uspeo je da jednim saopštenjem u kojem poziva opoziciju na „napadanje Aleksandra Vučića i lažne opozicije“ ogoli ko se sve u Srbiji lažno naziva opozicionarem.

Gotovo kao po komandi nakon objave saopštenja počeše da se oglašavaju i na moju bućku da se hvataju razne opozicione ribe i somovi kapitalci.

Prvi se oglasio stručnjak Radomir Lazović iz „Ne davimo Beograd“, pa zatim veoma popularni (u svojoj porodici) Dušan Stevanović iz predsedništva DSS-a, profesor Vladimir Vuletić iz pokreta Crno na belo, izvesni Bojan Kostreš, zatim Boško Obradović koji se zove i preziva slično kao nekadašnji opozicionar iz Čačka, Konstantin Samofalov koji nije mogao da skupi potpise ni na svojoj opštini kada je hteo da izađe na izbore, Zoki B. Živković iz Niša, Vuk Drašković, mlada snaga srpske politike…

Da ne bi parafrazirali svakog ponaosob u jednoj rečenici možemo sažeti sve što su svi pomenuti izjavili: „Sve nam diraj, ali u Vučića nemoj“!

Polako stižemo do suštine. Vučić živi od starih podela. Njegov idealni svet je da se Srbi dele po starom šablonu. Sa jedne strane će biti Veran Matić, Šormaz, Kostreš, Čanak, Čeda, Ćuta, Zelenović, Jelena Milić, Milan Antonijević, patkice i svi zaljubljenici u Mila Đukanovića, a sa druge, Šešelj, Miša Vacić, DSS, Sima Spasić, Boško Obradović, Dojeb, zavetnici, POKS, antivakseri i rusofili na čelu sa Nenadom Popovićem, a on iznad svih pametan i vredan. Šta im je, i jednima i drugima zajedničko? Pa da, ne napadaju Vučića, već, kao, ratuju oko ideja!

Provaljena je ta igrica i više ne prolazi. Jedina prava podela danas je, da li si deo SNS bande, da li si za Vučića, ili se boriš protiv toga. Vaše borbe protiv rusofila, centralista, nacionalista i Miloševića… su ništa drugo, nego prikrivanje istine – da ste svi vi na Vučićevom kazanu! Pa, upravo zbog toga lažna opozicija ne sme ni reč da kaže o Aleksandru Vučiću, a pokret Oslobođenje stavljaju kao metu svojih napada, jer su se usudili da ih stave pred svršen čin i jasno kažu ko su. Ili ste opozicija koja napada Aleksandra Vučića i njegov kriminalni režim, ili ste lažni opozicionar koji igra po notama koje dolaze od šefa jajinačkog klana i osnivača klana Veljka Belivuka.

U Srbiji postoje samo dve bitne političke teme, a to su izdaja Kosova i Metohije i bezdušna pljačka Srbije od strane Aleksandra Vučića. Lažna opozicija igra glavnu ulogu u davanju legitimiteta Aleksandru Vučiću u ovim aktivnostima i to kroz izlazak na njegove nelegitimne izbore i pokušaje da se otvaranjem tema koje su pogodne za šefa jajinačkog klana skrene pažnja od afere Veljko Belivuk, ubistava u Ritopeku i činjenice ko je osnivač ovog klana.

Zato je naše saopštenje za pojedine tako bolno i pogađa u centar dešavanja na srpskoj političkoj sceni, jer je tako prosto i na njega je lako dati odgovor. Ili podržavate Vučića, izlazite na izbore i glumite njegovog lažnog opozicionara, ili se priključujete svim građanima Srbije kojima je muka od laži i prevare i igranja dvostrukih uloga. Pokret Oslobođenje neće dozvoliti Aleksandru Vučiću da izdaje i pljačka Srbiju niti će mu na lažnim izborima davati legitimitet i što je ključno nećemo dozvoliti da se zaboravi da je on osnivač klana Veljka Belivuka – za šta će pre ili kasnije odgovarati pred zakonom Srbije.

Autor je predsednik pokreta Oslobođenje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari