Jedan najlepši, drugi najbolji 1EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Pre 7-8 godina, na nekom ne mnogo posećenom skupu gde je govorio Vučić, tokom njegovog izlaganja neka tetkica iz publike je svaki čas uzvikivala: „Najbolji čovek! Najbolji čovek!“ Takvo nešto bi svakom psihički normalnom čoveku bilo neprijatno, ali pošto Vučić tačno zna da on jeste najlepši čovek – nije imalo zašto da mu bude neprijatno.

Nedavno smo saznali (internet, TV; između ostalog emisija „Aktuelnosti“ na TV Happy) da je demilitarizacija Ukrajine samo prvi korak predsednika Putina.

Nakon toga treba da budu demilitarizovane Poljska, pribaltičke republike, Moldavija, Rumunija i Kazahstan.

Kako nazvati čoveka koji namerava da učini nešto tako dobro kao opšta demilitarizacija nego – najbolji čovek?!

Istina, pošto su pobrojane zemlje, kao i većina evropskih, plus SAD, Kanada itd. – sve redom satanističke, one ne shvataju da im Putin želi samo dobro.

Oni, nezahvalni, odmah zamišljaju najcrnji scenario nakon što budu razoružane – hapšenja, čistke, streljanja, deportacije i sve ono što Moskva nikad nije radila i što Putinu uopšte ne pada na pamet.

I Poljska ne šalje oružje Ukrajini zato što želi da izbegne takav scenario, već zato što namerava, kao što sasvim logično tvrde iz Moskve, sama da okupira Zapadnu Ukrajinu.

Na svu sreću, Moskovija je najjača država na svetu, priče da mora da nabavlja oružje iz Irana i Severne Koreje su čista laž, kao i to da su joj sankcije naškodile, tako da možemo verovati Putinu da će Ukrajina a za njom i druge zemlje brzo biti demilitarizovane.

… A da nisu možda bili u pravu oni Srbi koji su nekad smislili poslovicu „Dobar i lud – dva brata“ (to jest, jedno te isto)?

Istina, to se odnosilo na drugu vrstu dobrog čoveka, ali takav uopšte i ne postoji. Zato postoje „najlepši čovek“ – Vučić i „najbolji čovek“ – Putin (u suštini, opet jedno te isto).

Autor je pisac i prevodilac

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.