Ko ogovara, a ko razgovara?

Ostavite komentar

 1. „Hajde da razgovaramo“, zvuci sasvim normalno i logicno, samo je jedna stvar cudna da bismo poziv shvatili ozbiljno: zasto ti razgovori nisu vec u toku, i zasto se pozivate ovako u potencijalu preko novina? Zasto ne konkretizujete i kazete – evo ja i taj i taj pocinjemo da razgovarama tada na tom mestu i pozovete ostale da se prikljuce?

 2. Autorka kaze : PROMENE su najviše pominjana reč u opozicionim krugovima.
  Tim povodom citiram pesmicu Ljubomira Simovica :

  Korenite promene : Odzacari dobuku bela a bolnicari crna odela

 3. „Zašto kaskamo u mestu, zašto sve više ljudi se sklanja od politike i zašto opozicija beleži sve lošije rezultate na istraživanjima javnog mnjenja, kada sa druge strane imamo vlast koja beleži rekorde u skrnavljenju svih temelja demokratskog društva?“

  U vezi sa citiranim, imam mali kviz za autorku:

  Kada se ovako sudare naše lično osećanje stvarnosti sa „stvarnom“ stvarnošću, vreme je da se odustane:

  1/ od stvarnosti, ili
  2/ od naše slike stvarnosti

  Potpitanje: šta ako spas uopšte nije tamo gde ga tražite, niti je ikada bio?

Ostavite komentar

Lični stavovi

Ujedinjeni molitveni zdrug: Manifestacija hrvatskog klerofašizma i(li) idiotizma!? 10

Ujedinjeni molitveni zdrug: Manifestacija hrvatskog klerofašizma i(li) idiotizma!?

Od studenog prošle godine, svake prve subote u mjesecu, u organizaciji različitih klerikalnih, ultra konzervativnih rimokatoličkih udruga, na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića, ali i diljem hrvatskih gradova, okupljaju se muškarci (i po koja žena) koji kleče i javno mole krunicu i pozivaju na ćudorednost, protive se predbračnom seksu i pravu na pobačaj, tražeći ujedno "obnovu muževnosti", tj. povratak autoriteta i dominantne uloge muža/muškarca u obitelji.

Naslovna strana

28. i 29. januar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.