Vrednost nagrade je još veća ako se zna da ju je dobio u konkurenciji 1.000 dizajnera iz celog sveta za futurističku viziju elektroautomobila 2021. „supersonik“ na jednom od najvećih automobilskih sajmova 10 „Mišelin čelendž dizajnu“ koji se od 10. do 23. januara održava u Detroitu. Važno je napomenuti da su stručni žiri od 11 članova sačinjavali šefovi dizajnerskih studija Dženeral motorsa, Forda, Volvoa, Honde, Tojote, BMV-a, Hjundaija, Tesla motorsa i predavači najuglednijih univerziteta za dizajn iz celog sveta.

Marko Luković ističe da je arhitektura u dizajnu „supersonika“ veoma radikalna i originalna u odnosu na bilo koji auto današnjice. Namenjen je za dva putnika koji sede jedan iza drugog kao u kokpitu supersoničnih aviona. Nagrada sa sajma u Detroitu nije prvo veliko priznanje koje je dobio Luković, inače docent na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. On je bio i pobednik prvog međunarodnog dizajnerskog takmičenja „Pežo dizajn kontest 2001“ u konkurenciji 2000 učesnika iz celog sveta. Pobednički, futuristički koncept – automobil za 2020. Pežo munster, premijerno je prikazan na frankfurtskom Salonu automobila 2001. kao prototip.

Pored toga osvojio je još 14 međunarodnih i domaćih nagrada za dizajn, dizajn vozila i proizvoda. Učestvovao je na više od 60 izložbi, profesionalnih konferencija, seminara i žirija u Srbiji i inostranstvu. Marko Luković i njegov tim specijalista različtih struka uspešno su angažovani u različitim oblastima dizajna i imaju više od 10 godina iskustva praktičnog rada na projektima za vrhunsku industriju. Luković je završio Srednju dizajnersku školu u Beogradu 1996. godine kao đak generacije a diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2001. godine, gde je tri godine kasnije uspešno završio i master studije. Bio je i na specijalističkim studijama na Univerzitetu u Bolonji kao stipendista Ministarstva inostranih poslova Italije. Član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije i grupe dizajnera iz Srbije FormART. Klijente sa kojima ostvaruje odličnu saradnju ima u Francuskoj, Italiji, Danskoj, Grčkoj, Sloveniji i Srbiji. Rođen je 1977. godine. Govori engleski jezik.