Niko da pusti akademski krik

Zašto ćuti univerzitetska javnost nakon prebijanja trojice novosadskih studenata

Ostavite komentar

  1. Pa nije da se nije oglasio niko. Nas zaposlenih na Novosadskom univerzitetu (uz nešto pomoći sa drugih univerziteta) potpisasmo petiiju protiv prebijanja studenata i dođosmo na skup. To mu dođe „500 od 5.000“.

    1. Malo je to profesore. Mnogo je više onih sa „ratluk karakterom“.

  2. Da li je nekom poznato cija je firma „Integral“?Po tom osnovu je prisutan lik Mileta Dodika na zidovima tunela.Koliki je profit pomenute firme na ovoj deonici sigurno zna pomenuti Mile i njegov poslovni partner Aleksandar Vucic.Sve to placa napaceni srpski narod i jos im se divi,nazalost.

  3. Zivim za onaj dan kada ce ljudi koji danas u Vucicu vide „svetlo na kraju tunela“,shvatiti,da je to „svetlo na kraju tunela“ ustvari svetlo voza koji u punoj brzini ide na njih.

  4. Odgovor na pitanje iz naslova je u tome da vecina iz akademske zajednice na ramenima, umesto glave, nose zadnjice, te umesto krika pustaju goluba. Ali sa druge strane, razumem ljude koji moraju da cuvaju posao jer od njega zive a pri tome su nezasticeni. Dakle, kako god okrenemo dolazimo do 5-tog i 6-tog oktobra. Da je petog oktobra izvrsena prava revolucija u Srbiji mi bi danas bili zemlja kakve su to Poljska , Ceska, Slovacka, Rumunija. Dakle, revolucija se mora zavrsiti uspostavljanjem novih pravila, a demokratska revolucija jos i uspostavljanjem pravila za demokratsku kontrolu, itd…..sve to nije uradjeno jer su drugovi iz DOS pohrlili ne da menjanju i preporode zemlju vec da napune svoje dzepove. Zato profesore, ne morate da kritikujete sadasnju vlast. Ogadila je ona ovom narodu. Pricajte nam kako mislitie da se ova zemlja moze opraviti. Sta to i, sto je vaznije, kako opozicija ima nameru da vrati zemlju u normalu. Nikada tako nesto niste napisali. Samo kritikujete i pricate o onome (do duse, vrlo ubedljivo i sa dobrim stilom) sto obican narod vidi i oseca na svojoj kozi. Pisite o tome sta, zasto i kako ce te promeniti ako bi dosli na vlast i narod ce vas pratiti. Cak i oni koji su iz muke glasaci SNS-a. Za pocetak, kako ce te povecati plate medicinskim radnicima, i za koliko (u proseku), koliko bi ste radnih mesta mogli da otvorite u zdravstvu (na teritoriji Nisa), koliki je deficit u objektima i kako ga nadoknaditi.

Ostavite komentar

Lični stavovi

Podrška dogovoru Kurti-Rašić-Trajković 10

Podrška dogovoru Kurti-Rašić-Trajković

Eto nam Vučićevog besa, rekao bih nekontrolisanog - Srbin i Srpkinja, ne iz njegovog opštemrzilačkog plemena, se drznuše da budu sa Albancima u Vladi Kosova, Nenad Rašić i Rada Trajković.

Naslovna strana

3. decembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.