Pravna lakrdija u režiji Vučića 1Foto: Pixabay/Sakurayim

Trudeći se iz sve snage da dokaže da nikada nije bio u kontaktu sa zločinačkokm grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Aleksandar Vučić je došao na „genijalnu“ ideju da podnese protiv sebe krivičnu prijavu. Pa, ako je tužilaštvo odbaci kao neosnovanu, imaće crno na belo, potvrdu da je nevin. Toj predstavi se priključio i Aleksandar Vulin.

Poslanik Vulinovog Pokreta socijalista, advokat i njegov kolega gradonačelnik Novog Sada, potpredsednik Vučićevog SNS, pompezno su predali krivičnu prijavu protiv dva Aleksandra, iako znaju da je lažna prijava krivčno delo i da podleže zakonskim sankcijma.

Ta lukavo smišljena ideja je realizovana 3. avgusta.

Četiri pravnika (ako je tačno da je Vulin diplomirao pravo u Kragujevcu), ovim su UNIZILI pravo kao nauku i uvaženu profesiju.

Vučić, izgleda, ne shvata, ili ne želi da shvati da je svojim postupkom do kraja srozao ugled tužilaštva, koje nije imalo smelosti da ga pozove i sasluša kao jednog od važnih svedoka u aferi Belivuk, čiji se kraj ne nazire.

Činjenica da je kriminalna grupa Belivuka godinama nekontrolisano vršljala po Srbiji, ukazuje na više problema u funkcionisanju države, ali i potpunu nesposobnost i rasulo koje vlada u policiji.

Dok se utvrđuje kolika je odgovornost bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, Vučić je brže-bolje prigrlio Aleksandra Vulina, koji ni do danas nije pokazao dokaze o poreklu novca kojim je kupio stan na Zvezdari.

Koja je uloga Vulina u aferi Belivuk još nije do kraja poznato. Da li su i njegovi prsti u to umešani?

Aleksandar Vučić se grdno vara ako misli da se jeftinom farsom koju su izveli njegovi odani prijatelji skinuo sa sebe sumnju da je umešan u aferu Belivuk.

Kada dokazima bude sateran u ćošak, probaće da se opet izvuče samoprijavljivanjem.

Vučić izjavljuje da je unizio svoj ponos pozivajući se na poligraf, kojim želi da dokaže svoju nevinost.

Da li treba da shvatimo kao nameru da ponizi politicke protivnike kada Vučić insisira na njihovom testiranju na poligrafu?

Republička javna tužiteljka ne daje glasa od sebe.

Valjda će se do kraja mandata oglasiti.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Pravna lakrdija u režiji Vučića”

  1. Vecina tipova koji su Nazalost diplomirali prava,a ubacili se u politiku,jedva je dočekala da pokaže Ko je ustvari u pravu.Od pojave SRS,SPS,SNS to se jasno vidi kroz Skupštinu ,predsednistvo.Vrlo problematicno za srpsko društvo .

  2. I da ide na poligraf, ko ce kontrolisati ispravnost-Vulin? Ponovo lakrdija i prica za njegovo glasacko telo. Bice kadija te tuzi – kadija ti sudi.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.