Sudije, sramite se što ne branite kolegu Majića

Jelisaveta Vasilić, bivša sutkinja Višeg privrednog suda, o napadima vlasti na kolegu iz Apelacionog suda

Ostavite komentar

 1. Zena sudija, s u t k i nj a . Sta napraviste od Srpskog jezika. U Hrvatskoj je to uradio Tudjman, da ni Hrvati vise nisu znali svoj jezik. Ovde se to isto desava. Gospodja Sudija je u pravu.

  1. Samo kad je to največi problem..a pri tom ste muško,možda gospodin med.sestra?

 2. Bravo za analizu, bravo za procenu i ocenu nemustosti onih koji cute na besomucnu harangu na sudiju Majica. Ako je jedan od kriterijuma za izbor sudija „dostojnost“, pitam se da li ovi koji cute a postali su sudije i na osnovu dostojnosti mogu sebe da pogledaju u ogledalu i kako ce objasniti svoju „dostojnost“ na nekom buducem reizboru?

 3. Sudija koji sude po necijem nalogu nece da se angazuju dok ne dobiju nalog.
  Pomenuti je dobijao naloge a nije delo bas …

 4. Kako nestrucni politicari. Svi su oni mr, dr. Ima jedan cak najbolji student pravnog ikada.
  Malo li je.

 5. Poštovana Jelisaveta , Srbija danas nije pravna država jer su pametni ( uglavnom ) brinući za svoju egzisenciju zaćutali ( sramno ), što im istorija i potomstvo neće zaboraviti ! Otkad su na vlast došli oni sa dna društva , građani Srbije ostadoše bez dostojanstva i moralnog integriteta . Da bi smo se vratili c i v i l i z a c i j i naš duhovno i materijalno osiromašeni narod neko mora da probudi , inače , nestaćemo kao Hazari !

 6. Vlasto drscu je vazniji polu pismeni Marijan Risticevic koji je strucnjak za sve kao i on i da pljuje sve redom.Covek je strucan kao i Vucic.

 7. Društvo u kome nazivaš sudiju kriminalcem,plaćenikom,pritom si dužan za koje kakve malverzacije po selu i oklolini više miliona seljacima,sve vreme
  maskiran facom sns borca ,neće daleko,može samo nazad u srednji vek.

 8. …samo zato što je branio vladavinu prava… Zbog ovoga ga i treba suspendovati. Državi u kojoj vladaju prava sama po sebi, sud i sudije nisu potreni!

 9. Veliko Bravo za g-dju Vasilic. Takodje velika poddrska za Sudiju (sa velikim S) Majic. Poddrska 100%.

 10. С дужним поштовањем бившој суткињи Јелисавети Василић, судија Мајић је рекао нешто што се не слаже са мишљењем тренутне власти, али није дао реч стручњацима (психијатрима, криминилозима, итд.), залагао се за ЕУ што није политички независно судство већ судство зависно од ЕУ, давао је политичке коменаре нпр. то је популизам што није судијско мишљење.

  Није срамота што судије не бране судију Мајића. Нису дужни да се слажу са њим. Срамота је да нико из правосуђа Србије нема довољно храбар за стварну независност, ко се неће сложити ни са Владом РС нити са судијом Мајићем, и ко је вољан да позове стварне стручњаке који се баве утицајем казне на једну особу, личношћу наслиника над децом, итд. и да да праве информације додатно на једну једину валидну и релевантну коју је судија изговори „није у складу са Уставом“.

 11. Ma ne samo da ima pravo.vec covek od struke ima obavezu da ima stav.O moralnog posrnuca ! Ova zemlja ne odmace od Disovog pevanja.zemlja gde se jad i cemer zbrase.zemlja gde kao neki Risticevici nesto znaju cak i o pravosudju.Blazeni nicji duhom.

 12. Treba pogledati kakve nezakonite presude donose sudije u srpskom pravosušu. Zatim pogledati njihove diplome, većinom stečene u Kragujevcu. Zatim videti da glavnu reč vode sudije koje je prethodna vlast izbacila iz pravosuđa. Jedan od njih je Dragomir Milojević. Zatim objaviti koliko su novca dobili dok su bili van radnog mesta i koliko su novca dobili za prettrpljeni bol i to po hitnom postupku. Pa onda razumeti gospođu Jelisavetu. U odbranu sudije Majića najhrabrije je postupio Jovo Bakić u emisiji Utisak nedeelje. On je dovoljno rekao za sve kolege Majiće na čelu sa Milojevićem.

Ostavite komentar

Lični stavovi

Naslovna strana

31. januar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.