Posle uvodnog izlaganja i kraće rasprave, odlučeno je da se pristupi glasanju, ali se ovaj metod izbora pokazao kao neefikasan, jer su svi lideri dobili po jedan glas što je blokiralo dalji izborni proces, i dovelo u sumnju pojedince da su glasali sami za sebe.

Onda je predloženo da se izvlači šibica ali ni ovo nije upalilo, jer su jedni tvrdili da je to jedan vid šibicarenja, drugi su tražili malo više ozbiljnosti, a treći su konstatovali da niko nema šibice već svi nose svoje stranačke upaljače (osim onih koji su svoje odavno ispušili … i tako se odrekli duvanskog dima ).

Kao poslednja nada da ipak može doći do dogovora predloženo je da se kandidat izvlači iz šešira, ali pošto niko nikom nije hteo da kaže “skidam ti kapu za sve što si do sada uradio“, kao i to da cedulje sa imenima kandidata asociraju na hartije od vrednosti za koje nemaju pokriće u glasačkom telu, i ovaj predlog je neslavno završio.

Na kraju su ipak izašli sa zajedničkim saopštenjem za javnost u kome kažu: “Prvi put u novijoj srpskoj istoriji imamo dobre vesti za građane Srbije. Kao prvo, konačno smo se u nečemu složili, a to je da se oko ničega ne slažemo. I kao drugo, ovim tempom izabraćemo zajedničkog kandidata za beogradske izbore najkasnije za mesec dana, po završetku izbora…“

– To ti je od televizije – kaže mi žena – i nadam se da ti se snovi … neće ostvariti.