Zamajavanje naroda 1Foto: Freeimages/cierpki

Kad god je bilo potrebno odvući pažnju javnosti od gorućih problema koje sadašnja vlast ne ume ili neće da reši, građanima se servira već do apsurda banalizovana priča o pretnjama Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

Na poslednjem zasedanju parlamenta otišlo se i korak dalje. Ustvrdili su da predsedniku Srbije preti opasnost od naručenog atentata.

To je rekao Milenko Jovanov, poslanik naprednjaka, obaveštavajući da je izvesni Čaba Der izjavio da mu je nuđeno da za novac ubije Vučića. Pre i posle skupštinske sednice o tome se ćuti. Uglavnom.

Jedna latinska poslovica kaže: „Nema veće strasti od vlasti.“ Nezgodno je samo što strast sa sobom nosi i ogromne rizike.

Uz strast, ide i slast, koje se Vučić ni po koju cenu neće odreći.

Nije prvi put da nas naprednjački glasnogovornici obaveštavaju o ugroženosti njihovog predsednika. Ali, nijedna buka i najava opasnosti do sada nije dobila epilog. Javnost nije obaveštena da li je Aleksandar Vulin uspeo, dok je bio ministar vojni, da identifikuje i uhapsi onih 97 atentatora iz Jajinaca, koji su vrebali predsednika iz žbunja. Ni najava atentata na Novom Beogradu nema epilog.

Vlast je jedino uspešna u lovu na društvenim mrežama, posebno tviteraša. Jer, Tviter, Fejsbuk i drugo ne podležu domaćoj cenzuri kao provladini tabloidi.

Zato nam Vulin, sada u ulozi ministra policije, najavljuje neke nove mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.