Dobra praksa u Višnjici i Irskoj 1Foto: Canva

Zahvaljujući medijima i google pretraživaču ustanovili smo da postoji plan realizacije gasifikacije Višnjice. Postoji neki članak pisan krajem prošle godine. Ovo je relevantno nama, jer poslednje dve nedelje imamo reviju građevinskih mašina po ulicama u našem kraju. Srećom radnici i mašine imaju oznaku firme, pa sam opet uz pomoć interneta našla i kontakte ove firme.

Za svaku pohvalu, kada sam pozvala, dali su mi kontakt inženjera na terenu, a i on je za nekih pola sata već bio ispred kapije i davao mi sveže informacije o napretku postavljanja gasovoda.

Neko vreme sam radila za opštinu u Irskoj i evo kako je izgledala saradnja sa građanima po pitanju postavljanja cevi na javnim površinama.

Najpre se pripremljeni odštampani papiri sa informacijama o radovima, trajanju radova i kontakt osobama, dostave u svako sanduče u ulici koja će biti zahvaćena radovima. Naravno na kraju dopisa se zahvaljuju građanima na saradnji, strpljenju i izrazi žaljenje što će neophodni radovi izazvati neke nužne neugodnosti.

Zainteresovani građani imaju priliku i da razgovaraju sa zaduženim inženjerom na terenu i dobiju dodatne ko konkretne informacije i tako već dalje.

Mislim da bi ova dobra praksa mogla da se uvede i kod nas, jer ne traži puno dodatnog napora.

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.