Pišite o tramvajima 1Foto: Canva

Poštovani,

Obraćam Vam se sa molbom da kroz jedan serijal pisanih kritika u meni omiljenim novinama Danas otvorite problem tramvajskog prevoza u Beogradu.

O čemu se zapravo radi? Izuzimajući nekoliko modernih tramvajskih kompozicija uvezenih iz Španjolske, na tramvajskim prugama Beograda danas voze tramvajski vagoni stari, ishabani, izraubani, vagoni koji pripadaju davno prošlim vremenima, dakle vagonima u kojima se građanin osjeća poniženo, jadno i omalovažavano.

Upravo se ja tako osećam svaki put kad moram da uđem u ta prevozna strašila. Da li je moguće da u vreme digitalizacije, modernih tehnologija i interneta Beogradom dominira transportna tehnologija koja se više ne može susresti čak ni u Tirani.

Jedan deo tih vozila smo dobili kao tobože donaciju iz Njemačke,  Švajcarske i Austrije, jer je toj gospodi bilo jeftinije taj tramvajski škart kao dar ‘pokloniti’ Srbiji nego ih reciklirati u vlastitoj državi.

Danas je respektabilna novina, pa Vas molim da Vi svojim kritičkim napisima započnete konačnu modernizaciju tramvajskog prevoza u Beogradu.

Još da napomenem, a Vi ćete se složiti sa mojim utiskom, da kad čovek dođe u neki grad, tramvajske kompozicije predstavljaju i oslikavaju i standard, razvoj i kvalitet života jedne sredine, između ostalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari