Skinite reklame sa autobusa i tramvaja 1

Kao što se može zapaziti, na ulicama Beograda sve je više vozila gradskog saobraćaja izlepljenih agresivnim, neestetskim, nerazumljivim i rekao bih nekulturnim reklamama. Posebno je to karakteristično za tramvaje sa prikolicama novijeg tipa, nedavno nabavljenim.

Kakav osećaj imaju građani na stajalištu kad im se približava nekakvo čudovišno vozilo, potpuno obloženo neprozirnim reklamama kao da dolazi nekakav oklopni voz. Ne znate da li ćete ući među putnike ili je unutra neka roba ili ko zna šta. To izaziva nelagodu, podozrenje pa i strah.

Ako ste već ušli unutra, teško možete uočiti stanicu na kojoj možete da izađete, kroz mrežu zalepljenu na prozore a pogotovo uživati u arhitekturi i panorami grada. Takva vozila kruže gradom i ruže ga a broj im se povećava.

Beograd je postao atraktivan turistički grad. Sve više nam dolaze strani turisti, želeći da upoznaju njegove znamenitosti. Vrlo često koriste gradski prevoz. Na njihovu žalost a našu sramotu, ostaju uskraćeni i razočarani, jer kroz prozore gradskog prevoza izlepljene reklamama ne mogu da vide ono što su želeli i da u tome uživaju

Pogledajmo gradove u Evropi. Vozila gradskog prevoza su blistava i čista i bez agresivnih reklama.

Krajnje je vreme da nadležni zaustave ovakvo ruženje grada i nasilje nad građanima.

Pronađimo druge izvore prihoda pa makar nam povećali cenu karata.

Želim da upozorim na još jednu nebrigu i nametnutu nevolju građanima. Na stajalištima gradskog prevoza, sve nove klupe koje su postavljene, montirane su sa naslonima u suprotnom smeru. Zbog toga se prilikom sedenja može koristiti samo polovina daske za sedenje, što je nedovoljno i veoma neudobno, pa ih građani izbegavaju da koriste.

Pitamo se da li je projektant i njegov nadzorni organ probao da li je udobno, pa čak i moguće sedeti na takvoj klupi.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Skinite reklame sa autobusa i tramvaja”

  1. Sve mi je jasno , ali mi nikako nije jasno kako neko može uživati u arhitekturi i panorami grada Beograda , kad je Beograd pun nekakvih sivih zgradurina , bolje reći pun čudovišta spravljenih od betončine koja ništa lepo ne može imati u sebi . Kad se nađem između onih zgrada uhvati me neka ledena jeza i samo gledam da se nekako izvučem što brže mogu . O drndanju i lupnjavi ne treba trošiti reči .Zaista su ružne one reklame na vozilima , ali se i one savršeno uklapaju u opštu ružnoću koja vlada okolo ! Doduše ima i poneka oazica što spašava opšti utisak ali slaaabo .

  2. U pravu ste- ne vidi se stanica od mreže na staklima. Ružno i nepregledno. A o prljavštini tek može da se priča- AMAN OPERITE JAVNI PREVOZ- IZVOR ZARAZE!

  3. To su tzv neljubazne klupe,nemaju bodlje ali su veoma neudobne.Zbog beskućnika
    Da li ste videli da neki beskućnik spava na njima!?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.