Vu(čić)k dlaku menja, ali ćud ostaje ista 1Foto: Canva

Aktuelna vlast, u kojoj predsednik Republike Srbije, takođe i lider Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, odlučuje o svemu, lansirala je u javnost novu ideju.

Njegova stranka i on neprekidno su u žiži javnosti, ali, ne zbog nečega pozitivnog, već zbog sve češćih kriminalnih radnji, čiji akteri su članovi SNS na visokim funkcijama, za koje zakon ne važi.

Vučić je svestan da je zbog toga njegov ugled i ugled njegove stranke kod birača sve manji. Zato je procenio da je sada pravo vreme da „reformiše“ naprednjake, koji mu ugrožavaju političku poziciju.

Lukavo je smislio kako da se oslobodi balasta, da SNS proglasi bivšim režimom, koji je kriv za sve kriminalne radnje koje su se dogadjale, i, naravno, ugrožavale njegovu vladavinu.

Rešen da se pred narodom pokaže novim licem i u novom ruhu, započeo je formiranje nove političke organizacije, koja će imati bombasti naziv NARODNI POKRET ZA DRŽAVU i biće nacionalno orijentisana.

Okupljaće delove vladajuće koalicije i nestranačke ličnosti.

Na čelo pokreta staviće se ON. I kao feniks iz pepela će se uzdići i nastaviti sa despotskom vladavinom.

Za Vučićeve namere da novim imenom „prekrije“ svoj politički kurs (formira novu političku organizaciju) najbolje je reći da su to mangupska, hohštaplerska posla!

Jasno je da, iako je stavio novu masku na lice, on ostaje i dalje isti Vučić sa jedinom željom da produži svoju vladavinu.

Kao što kameleon i dalje ostaje kameleon, kakvom god da se bojom prefarbao – kakvu god stranku bi formirao.

Vu(čić)k dlaku menja, ali ćud ostaje ista!

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.