Daniel Mondekar demantovao da ga je „Telekom Srbija“ angažovao za lobističke aktivnosti 1Daniel Mondekar Foto: N1

Hrvatski lobista Daniel Mondekar demantovao je da ga je angažovao „Telekom Srbija“ kako bi nestao iz amandmana na izveštaj Evropskog parlamenta (EP) o Srbiji, kao i da se sastaje sa poslanicima EP da bi lobirao u ime te kompanije.

Mondekar je uputio redakciji Danasa odgovor na tekst koji smo preneli sa portala N1.

Odgovor prenosimo u celosti:

„Netačno je da sam na bilo koji način, direktno ili indirektno, poslovno povezan s društvom Telekom Srbija, te da sam se sastajao ili se sastajem sa bilo kojim predstavnikom Evropskog parlamenta, ili predstavnicima drugih EU institucija u ime i za račun Telekoma Srbija. Telekom Srbija me nije angažovao za lobističke aktivnosti niti po pitanju Izveštaja o napretku Srbije, niti ranije po drugim temama koje bi bile od interesa Telekoma.

Kao akreditovani lobista pri Evropskom parlamentu pridržavam se strogo propisanih pravila postupka lobiranja i pri svakom, usmenom ili pisanom kontaktu sa bilo kojim zastupnikom Evropskog parlamenta transparentno prijavljujem u ime kojeg klijenta komuniciram, kao i temu sastanka. Izričito izjavljujem da nisam imao lobističkih aktivnosti i kontakata na temu Izveštaja o napretku Srbije koje je trenutno u toku donošenja. Da su se navedeni sastanci zaista i održali, isti bi bili prijavljeni od strane zastupnika u Evropskom parlamentu, koji su to dužni učiniti“, navodi Daniel Mondekar.

Mondekar je bivši saborski zastupnik, član SDP-a, sada savetnik za odnose sa ustanovama EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari