Demanti Ministarstva odbrane 1Foto: Freeimages/cierpki

Što se tiče stana u Pohorskoj ulici nije tačna tvrdnja da je stan vratio u martu 2019. već je Ministarstvo odbrane u posed stana ušlo 28. avgusta 2019. godine u prisustvu predstavnika Vojnograđevinskog centra i sudskog izvršitelja, a na osnovu pravosnažne sudske presude kojoj je prethodio parnični postupak u kome je gospodin Lalović izneo sve činjenice koje sada iznosi u štampi i koje je sud imao u vidu prilikom donošenja presude.

Stan u Pohorskoj ulici gospodin Lalović bespravno je koristio od 2000. godine. Na osnovu pravosnažne sudske presude izvršenje iseljenja pokušano je i 21. juna 2019. godine. Tada iseljenje nije sprovedeno iz razloga što je sin Gojka Lalovića odbio da se iseli, a na iseljenju se nije pojavila civilna policija.

Iako tvrdi da stan u Pohorskoj nije vojni, Lalović je pristao da se iseli, a stan je preuzelo Ministarstvo odbrane kao vlasnik, što je sud jasno utvrdio i doneo presudu u korist Ministarstva odbrane.

Važno je naglasiti da iseljenje gospodina Lalovića iz stana u Vespučijevoj ulici nema nikakve veze sa iseljenjem iz stana u Pohorskoj ulici. Naime, navedena iseljenja se sprovode po različitim pravnim osnovima. Iseljenje iz stana u Pohorskoj ulici sprovedeno je iz razloga što je sam gospodin Lalović tražio da mu se stavi van snage rešenje o dodeli, dok se iseljenje iz stana u Vespučijevoj ulici sprovodi iz razloga što Lalović nije uplatio sredstva na koja se obavezao ugovorom.

Izjava o sopstvenom učešću od 58 procenata od vrednosti stana direktno mu je omogućila značajno pomeranje na rang listi i dovela ga u poziciju da mu se dodeli troiposoban stan u Vespučijevoj ulici.

Postupak po ovom predmetu pravosnažno je okončan i sud je 1. oktobra 2018. doneo rešenje protiv Gojka Lalovića radi predaje stana u Vespučijevoj ulici vlasniku – Ministarstvu odbrane.

Gospodin Lalović sada pokušava da netačnim tvrdnjama u listu Danas zamagli osnov zbog kojih je sud doneo presudu da navedeni stanovi pripadaju Ministarstvu odbrane. Naglašavamo da su svi postupci koje je Gojko Lalović vodio pravnosnažno okončani. Na osnovu te presude u obavezi je da vrati i stan u Vespučijevoj ulici, kao što je to nedavno učinio i sa stanom u Pohorskoj ulici.