fpn foto privatna arhivafoto privatna arhiva

„Princip šop“ je demantovao navode iz teksta objavljenog na portalu Danasa pod naslovom „Ko su desničari i neonacisti koji stoje iza plakata i kampanje protiv predavača FPN?“. Demanti u nastavku prenosimo u celosti.

Tokom jučerašnjeg dana objavljen je tekst pod naslovom: “Ko su desničari i neonacisti koji stoje iza plakata i kampanje protiv predavača FPN?” U kojem se dalje između ostalog navodi da su određene desničarske i neonacističke organizacije priznale i preuzele zasluge za ovaj čin, u koje se ubraja i modni brend Princip.

Kao jedini argument za ovu optužbu se navodi objavljena slika na instagram stranici Princip u kojoj se brend zahvaljuje drugim organizacijama “za urađenu veliku stvar za Srbiju”.

Autor teksta ne navodi prethodne objave na koje se spomenuta zahvalnica odnosi već perfidno implicira da se ona odnosi na lepljenje nekakvih plakata sa likovima profesora sa fakulteta koji su osvanuli u školskom dvorištu čak 15 sati nakon objavljene zahvalnice.

Takođe autor teksta ne navodi primarni tekst tvita objavljenog na Princip nalogu, koji precizno ukazuje na glavnu i jedinu temu cele priče i svih kasnijih objava na tu temu, a to je pokušaj FPN-a da u tajnosti (bez transparentne najave na svojim oglasnim platformama) organizuje okrugli sto sa gostima iz “Prištinskog univerziteta” kojeg naša država ne priznaje kao legalan univerzitet i koji se oglušio da radi po zakonima države Republike Srbije u kojoj se nalazi po našem ustavu.

U toj objavi se jasno i nedvosmisleno ukazuje na ovakvu nameru FPN-a o kojoj se sa pravom obaveštava javnost kako sa stranice Princip tako i sa drugih stranica koje su navedene u originalnom tekstu portala Danas.

U toj objavi Princip nigde nije pozvao ni na kakvu organizovanu akciju ili nekakve napade i s toga je bilo kakvo povezivanje brenda Princip sa pretnjama prema predavačima sa spomenutog fakulteta čista laž i kleveta. Ove lažne optužbe su uz etiketu neonacističke grupacije, doprinele ozbiljnom narušavanju ugleda brenda Princip.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.