Protesti u našoj novini

* Nema u jeziku ničeg slučajnog, i zato jezičke pojave ne treba kritikovati, nego ih treba razumeti. A kako valja proveriti u rečnicima i priručnicima, tako valja proveriti i same rečnike i priručnike
Povodom tekstova o jezičkim anomalijama u listu Danas

Ostavite komentar

  1. Dokle vise sa Milevom Ajnstajn. Ona je bila SUPRUGA naucnika. Nista vise. Nema dokaza da je imala neki doprinos Ajnstajnovom radu. Niti je ona nesto uradila otkako su se rastali, niti je on prestao da radi kad su se rastali. To su najobicnije gluposti. Podjednako je opravdano praviti predstavu o Milevi Ajnstajn kao na primer o Sandri Meljnicenko. (Mada, to bi bila interesantna predstava iz ugla nekog kao sto je Lars von Trir.)

  2. By the way, drago mi je da sam, posle mnogo godina, saznao da ovaj dnevni list ima lektora. Nista nije ukazivalo na postojanje lektora ili korektora. Do danas.
    Nadam se da ne trazim mnogo ako kazem da bih voleo da primetim postojanje lektora na delu.
    Srecan rad i hvala!

Ostavite komentar

Reakcije

Naslovna strana

27. jun 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.