„Vazduplohov“ je obeležio njegovu dosadašnju karijeru, ali komentarom da je znao „da će do kolapsa doći, samo nismo znali kada će se desiti“ nakon što se pre dva dana u Grdeličkoj klisuri i treći put za nekoliko meseci – samo ovog puta potpuno – obrušio potporni zid na Koridoru 10 prevazišla je sve.

Kako protumačiti izjavu direktora Koridora Srbije? Da li je Babić prorok ili samo direktor javnog preduzeća potpuno nezainteresovan za posao koji obavlja? Ako je znao da će se sve srušiti još u aprilu, da li je realno iskulirao to saznanje i dopustio izvođačima da nastave sa izgradnjom dalje, trošeći novac, uglavnom naš, budžetski. Šta je konkretno uradio da spreči da se to desi?

Umesto odgovora na to dobili smo obećanje da će „sve biti u roku“ završeno, do kraja godine, pritom ne pominjući koliko nas je to koštalo do sada, i koliko će još da nas košta. Deonica na kojoj je potporni zid pao poverena je španskoj firmi Azvi još pre pet godina. Da li su oni zgrešili ili je ta trasa zaista toliko teška za obradu da je tu neophodno angažovati još stručnjaka, još firmi – samo se nagađa. Iz Koridora su istog dana kada je obrušavanje počelo rekli da će se za 10 dana utvrditi odgovornost, ali i da se radovi nastavljaju i da će auto-put biti spreman do kraja ove godine.

Priča se ponavlja. I Slaviju, i fontanu i Beograd na vodi i Cvetni trg i Ruzveltovu i ko zna koliko još projekata u poslednje vreme – sve se radilo da se ispoštuje rok. Brdo para je potrošeno da bi se sve sklepalo na brzinu, a to što posle sve mora po 100 puta da se popravlja kao da nikog u vlasti ne zanima. Bitna je šminka, koga zanima što je ispod trulo. Osim građana, naravno, koji izdvajaju novac i pune budžet za megalomanske projekte zbog kojih se posle samo nerviraju. Slučaj betonskog zida koji se uzdiže nad Koridorom u Grdeličkoj klisuri, međutim, mnogo je veći problem od „šminkanja“ beogradskih trotoara, loših pločnika i trulih ograda. Babić i ostali nadležni to znaju, samo treba što pre nešto i da urade povodom toga. Da ne bude posle „znali smo mi još u avgustu da od toga nema ništa“.