… umesto što svoja svakodnevne frustracije i prenemaganja prosipa po poreskim obveznicima Srbije po Ustavu, koji mu za sve to, da stvar bude još luđa, i plaćaju.

Predsednik države, koji je pre godinu dana najavio „unutrašnji dijalog“ o KiM kako bi mogao da saopštio svoje rešenje, što odlaže od aprila, najednom je pre dva u fabrici mesa u Šidu, u jeku besomučne hajke protiv SPC i svih koji ga sumnjiče da bi da deli i razmenjuje „srpsku za srpsku teritoriju“, rešio da konačno prizna: „Razgraničenje je jedino rešenje“.

Još javnost nije ni shvatila šta to „AV“ reče, kad juče predsednik tvrdi da je to „godinama zagovarao“, iz čega se da zaključiti da su njegovi dobro obavešteni kritičari bili u pravu ukazujući prethodnih dana da je o razgraničenju već razgovarano, ako ne u Briselu, ono bar sa kosovskim kolegom i bivšim komandantom OVK Hašimom Tačijem sa kojim Vučić, kako se priča, deli i lobiste u SAD. Tači među sunarodnicima poznatiji kao „čovek zmija“ u različitim političkim okolnostima odranije je već poznat je kao čovek podele, razgraničenja, korekcije granica, šta god samo ne Specijalnog suda za ratne zločine na KiM.

„AV“, naravno nije prvi političar u Srbiji koji misli, ako je i sad iskren, da je „Čika Dobrica bio u pravu“, jer je pokojni akademik Ćosić decenijama „trovao“ domaću političku scenu idejom da je podela jedino kosovsko rešenje. Ali, nije samo to problem. Muka je što Vučić, čiji je stav iz ugla Ustava samo privatno mišljenje, za sebe veruje da je država. On nema ustavna ovlašćenja da radi posao vlade, makar ona na čelu sa Anom Brnabić zvanično bila „bez stava o Kosovu“, niti ga je Brnabićkina vlada za to javno ovlastila. Za one koji su zaboravili – Srbija je, po Ustavu, parlamentarna republika, predsednik je „dekor“. Mislite o tome svaki put kad predsednikov generalni sekretar i šef vladine Kancelarije za KiM, kao juče, pričaju o „stravičnoj kampanji“ Vučevih neistomišljenika, pokazujući na geografskoj karti beline od Srba na KiM zbog kojih „nema čekanja“ za razgraničenje. Mislite o tome i kad Vučićeva Srpska lista – koalicioni parter Haradinejeve „OVK vlade“ tvrdi da su se „na istoj strani našli razni Janjići, Kandićke, Jeremići, DSS-ovci, Obradovići, Trajkovići i Trajkovićke, sveštenici i sekularne nevladine organizacije, lažni borci za svetu srpsku zemlju i pravi borci i promoteri nezavisnosti Kosova koju su nagrađivani za te aktivnosti u Prištini“. Da li su baš svi protiv Srbije ili rešenje zaista ne valja?