Štabni kum bez maske 1

Gotovo je nemoguće pobrojati kontroverze potekle iz Kriznog štaba Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa.

Počev od najava „najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva“, preko nedorečenih ili zakonski nepotkovanih odluka u vreme vanrednog stanja, do primetnog ćutanja i nedelovanja u vreme i pre parlamentarnih izbora.

Poslednja bitnija odluka štaba, prekjuče najavljena, a juče obnarodovana je u istom je stilu: red zastrašivanja, red nedoumica i suštinskih neslaganja unutar samog štaba, pa konačna odluka preko neprikosnovene „presuditeljke“ dr Darije Kisić Tepavčević o, prvo je rečeno obavezi, a potom o preporuci nošenja maski.

Međutim, gotovo zaboravljeni pulmolog Branimir Nestorović, ali zvanično nepromenjeni član štaba, nedavno je ponovo izazvao iskliznuće u toj meri.

Pozivajući se, navodno, na istraživanje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti SAD, obelodanio je svoj stav da smatra kako je nošenje maski nepotrebno u suzbijanju širenja korona virusa.

„Naučnik iz CDC, maske ne deluju“, napisao je Nestorović uz objavu na Fejsbuku.

Tako se moglo zaključiti da istraživanje CDC ukazuje na to da nošenje maski ni na koji način ne umanjuje šansu da se pojedinac zarazi koronom.

Članu štaba Nestoroviću i javnosti je brzo odgovorio, a praktično demantovao sve ono što „kum“ najsmešnijeg virusa u novom „lucidnom“ komentaru iznosi, imunolog Srđa Janković, koji je savetnik Kriznog štaba.

On je zapravo doveo u pitanje Nestorovićev način unošenja zabuna i dezinformacija, „Kada pogledamo to istraživanje, nigde ne stoji da ne nose maske… To tumačenje je pogrešno“, rekao je Janković.

Ono što treba napomenuti nakon ove polemike jeste i to da je pomenuta studija u direktnoj suprotnosti sa tvrdnjama o maskama koje je izneo sam direktor CDC-a Robert Redfild, koji je nedavno rekao da je i obična platnena maska sigurnija zaštita od korona virusa nego vakcina.

Da ne govorimo o preporukama SZO, ili o tome da su gotovo svi članovi štaba mesecima tvrdili, a i dalje tvrde da je nesporan učinak nošenja maski, pa je čak i sam Nestorović to više puta činio.

Ali, izgleda da se nekad veoma aktivnom, a sada, izgleda (samo)skrajnutom članu štaba i dalje praštaju ovakve labilnosti.

Tako će u analima ostati sijaset njegovih izjava koje su sluđivale javnost, među kojima su one koje su minimizirale „sposobnosti“ korona virusa bila najčešće.

Sada se otišlo u drugu krajnost, pa je virus kojim se trenirala njegova duhovitost postala mikroorganizam koji je toliko čudovištan, da njegovom putu ka katastrofi svetskih razmera ne može nimalo doakati ni zaštitna maska.

Ako je i od „kuma“, vala, dosta.

Pogotovo, jer se i ostali štabni svatovi, starojke, deveri i deveruše svakodnevno mimoilaze i sluđuju javnost.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Štabni kum bez maske”

  1. Besmisleniji pa i gluplji Redakcijski komentar nisam pročitao.
    Nema nade za „Danas“.

    • Врати се на Информер, Курир, Ало…тамо све смислено.

  2. Kada se o nečemu, kao sada o korona virusu, ništa ne zna, onda se ne treba istrčavati. Možda se sutra pokaže da je Švedska bila u pravu, pa možda i Nestorović i neki drugi lekari. A možda i ne, bolje je sačekati

  3. Zaista je neodgovorna izjava od bilo koga da dolazi kako je maska slaba zastita! Ako je tih 80% zarazenih nosilo masku kako je “nosi” vecina gradjana onda su mogli da je nose i u torbi pa da smatraju da “nose” masku. Manipulacije i sludjivanje naroda su najopasnije. Sa druge strane kada vidite predsednika u “školi” jedinog be maske nije valjda da ste naivno poverovali da su ono oko njega zaista studenti! Je pretpostavljam da su sve provereni aktivisti njegove stranke sa negativnim PCR-om ,stoga nemojte ni to da vas zavara,niko nije supermen,svi smo samo ljudi i svakog moze korona sa obori. Nosite maske ispravno i uvek kada ste izvan kuce ! To nam je za sada jedina nada dok ne dodje vakcina! Naravno ko hoce da je primi,vakcina treba da bude dobrovoljna oa ko zeli da rizikuje sa svojim zdravljem to je njegovo pravo! Ovo napominjem zbog antivaksera koji ce odmah da zaurlaju kako sam naseo i kako sam glup da ne vidim da je ovo delo zavere da virus ne postoji,da Bil Gejts hoce da nas čipuje i da vlade u senci hoce da smanje broj stanovnika? Valjda u dogovoru sa sindikatima da bi se tako povecala cena rada na zemlji koja je naravno ravna ploča.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.