Ako primetite više cene u apotekama, prijavite na telefon - 011/26 99 610 1Foto: Stefana Savić (Arhiva)

Ministar za trgovinu, telekomunikacije i turizam Rasim Ljajić ponovio je da građani ne treba da se plaše zbog nestanka osnovnih namirnica, jer robe ima u zalihama.

U neke zemlje panika je stigla pre korona virusa. Ali gotovo bez izuzetka, svuda gde se virus pojavio usledila je pojačana kupovina namirnica, ponegde pražnjenje apoteka i samoposluga, obustavljanje putovanja, preneo je portal RTS.

Rasim Ljajić je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a ponovio da razloga za paniku nema i da robe ima dovoljno na tržištu.

„Mi smo juče obilazili distributivne centre, radnje u maloprodaji, trgovci su rekli da imaju dovoljno robe na zalihama, da nema mesta panici, da je broj kupaca gotovo identičan kao prethodnih dana, da je povećana kupovina ali da je to mnogo manje nego za novogodišnje praznike“, navodi Ljajić.

Poziva građane da ne kupuju robu u velikim količinama jer, kako kaže, namirnica ima dovoljno.

„Za sada nema straha da može da dođe smanjenja u snadbevanju osnovnih životnih namirnica ni u maloprodoji ni u veleprodaji. Svako će imati priliku da kupi ono što mu je neophodno ukoliko sami ne napravimo redove u radnjama“, navodi Ljajić.

Ako primetite više cene u apotekama, prijavite na telefon - 011/26 99 610 2

Kako kaže, nema potrebe za stvaranjem zaliha.

„Sami možemo da napravimo probleme ukoliko kupujemo puna kolica – hleba, brašna, toalet papira. U ovom trenutku nema potrebe za takvom vrstom histerije koju smo videli u mnogim zemljama Evrope“, ocenjuje Ljajić.

Kako je istakao, nadležne službe od prvog dana su krenule u vanredne kontrole apoteka i maloprodaja s ciljem da bi se sprečilo da neko iskoristi ovu situaciju za sticanje ekonomske dobitii.

„Građani imaju telefone, mogu da prijave sve nepravilnosti, a imamo i novi telefonski broj koji služi za prijavu nepravilnosti u prodaji medicinskih sredstava, cene maske“, objašnjava Ljajić.

Kako je naveo, do sada su primećena dva slučaja u kojima se radi o neosnovanom podizanju cena i neizdavanju fiskalnih računa.

Poziva građane da ako primete da neko podiže cene proizvoda u apotekama to prijave na broj 011/26 99 610

„Građani će moći na ovom broju da prijavljuju svaku vrstu nepravilnosti. Ovaj broj se odnosi samo na apoteke – kupovinu medicinskih sredstava jer najveći broj  maski su cena maski i nestašica maski, alkohola, asepsola“, naveo je Ljajić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Ako primetite više cene u apotekama, prijavite na telefon – 011/26 99 610”

    • Ja sam u petak jednu masku platila 200din. To je ista ona koju sam pre mesec dana plaćala 15 din.

    • Salteri su zatvoreni nemoze novac da se podigne a marketi ne primaju platne kartice,maxi konkretno u krusevcu,sta mi treba da radimo da sedimo i placemo

  1. Treba da obratite paznju na ljude koji prodaju maske koje kostaju po 15 din u apotekama a nema ih i u domove zdravlja na pr u Vranju dobijaju po jednu dve maske za ceo dan sestre i tehnicari dok se na interetu prodaju po komadu 200din ili 5 za 1000 video sam do sad par oglasa .
    Koliko vidim nasa proizvodnja odakle kod njih i ko stoji iza toga i ko profitira a ko kontrolise i aminuje to.
    U apoteci nema ni alkohola ni maski na stanju

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.