Anketa: Većina građana smatra da protesti taksista nisu opravdani 1Ilustracija Foto: EPA / Koča Sulejmanović

U anketi sprovedenoj na sajtu Danasa, 67 odsto građana smatra da protesti taksista nisu opravdani, dok je 59 odsto njih reklo da ne koristi usluge CarGo.

Na pitanje „Da li mislite da su protesti taksista opravdani“, na sajtu Danasa, od 323 glasa, 67 odsto građana reklo je kako ne misli da su opravdani, dok 33 odsto njih smatra da su opravdani.  

U istoj anketi, sprovedenoj na Fejsbuku, od 527 glasalih, 82 odsto njih misli da protesti nisu opravdani, dok 18 odsto smatra da jesu.

Anketa: Većina građana smatra da protesti taksista nisu opravdani 2
Foto: Screenshot

Na Instagramu je sprovedena anketa sa istim pitanjem i rezultat je bio sličan, 77 odsto smatra da protesti nisu opravdani, dok 23 odsto smatra da jesu.

Na drugo pitanje na sajtu Danasa – „Da li koristite usluge udruženja CarGo“, od 316 glasalih, 59 odsto izjasnilo se da ne koristi ove usluge, dok je 41 odsto reklo da koristi.

Ista anketa sprovedena je i na Tviteru, gde je rezultat bio gotovo identičan. Od 377 glasalih, 55 osto reklo je da ne koristi usluge ovog udruženja, dok je 45 odsto reklo da koristi usluge CarGo.

Anketa: Većina građana smatra da protesti taksista nisu opravdani 3
Foto: Screenshot

Komentari na anketu su ponovo bili podeljeni.

„Naše vlasti od početka pridruživanja EU su potpisale gomilu stvari koje sad ne umeju da sprovedu. Jedna od njih je i slobodno tržište usluga gde sad taksisti traže monopol. Ako vam odgovara EU regulativa kad uvozite automobile onda moraju da vam odgovaraju sve regulative. Protest taksista u samoj suštini pokazuje koliko običan narod (ne)poima neke više vrednosti kojima teži civilizovan, a nama tako dalek svet“, glasi jedan od komentara na našem sajtu.

Ima i onih građana koji smatraju da udruženje CarGo posluje nezakonito.

„Naravno da su opravdani protesti, jer CarGo je nelojalna konkurencija, koja posluje nezakonito, vozači im nisu profesionalci i nemaju dozvolu lokalne samouprave koja je za ovu delatnost neophodna“, navodi se u jednom od komentra.

Podsećamo: Taksisti su održali nekolicinu protesta kako bi, kako kažu, ukazali na nepoštovanje zakona i pozvali inspekciju da reaguje na ovakve nepravilnosti.

Oni su od vlasti zahtevali da se „primeni zakon“, odnosno da se udruženje CarGo ukloni sa ulica i da im se zbarani rad.

Sporenje između taksista i udruženja CarGo još uvek je u toku, a rešenje se, za sada, ne nazire.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Anketa: Većina građana smatra da protesti taksista nisu opravdani”

  1. Ma dajte molim vas. Taksistima se raspadaju automobili, voze kao ludaci, naplaćuju kao da vas voze po Njujorku a ne u Beogradu. Puše u kolima, smrde. Napokon se pojavi organizacija CarGo i to pritom NAŠA i vozila su testirana, ljudi kulturni i sad odjednom smeta. Bolje da imamo njih nego da nam dodje Uber pa da sve ide opet stranoj firmi… Srpska posla.

  2. Изгледа да неко намерно спинује да неко има нешто против мобилне апликације коју користи фирма Car:go. Стварност је мало другачија, да ли би имали ниже цене услуга када би поштовали законе земље у којој раде, да су регистровани као такси фирма и да возачи имају лиценце градске власти за обављање такси делатности, да су регистровани код министарства за саобраћај као такси фирма, а не код министарства туризма као ГГ фирма. Порез за такси услуге је далеко већи и на тој разлици имају доста ниже цене, а не због коришћења мобилне апликације.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.