Antić (VSS): Licemerna briga Vulina za pripadnike vojske 1Foto: Medija centar

Predsednik Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novica Antić poručio je danas ministru odbrane Aleksandru Vulinu da će „najviše učiniti za Vojsku Srbije (VS) kad iz nje ode“.

„Danas je VS potpuno politizovana i potčinjena Vulinu i njegovoj ‘ekipi’ iz ‘kombi stranke’ koja sistematski i svakodnevno uništava našu vojsku iznutra“, rekao je Antić u saopštenju povodom Vulinove nedavne izjave da je „snaga VS pre svega u njenim ljudima“.

Kako je naveo Antić, „licemerno je što se Vulin setio pripadnika VS sad kad mu se ‘fotelja ljulja'“, pogotovo što je za vreme od kad je miinstar odbrane „vojsku napustilo više od 5.000 profesionalaca“.

„Njegovo ministrovanje nanelo nam je veće gubitke nego ratovi u koje su nas slali. Niko nije narušio medjuljudske odnose u vojsci kao što je to učinio Vulin. Do te mere da mu na kolegijume ne dolaze najbliži saradnici. To je fakat. To danas zna svaki vojnik“, rekao je Antić.

Antić je rekao i da je Vulin „proganjao pripadnike vojske samo zbog toga što su tražili bolje uslove rada, zaštitu svojih prava, kolektivni ugovor“.

„I pored svega, on danas ima obraza da priča o brizi o ljudima, onim ljudima kojima kao poslodavac ne isplaćuje topli obrok, prevoz do posla u realnom iznosu, dnevnice, regres, kojima je ukinuo subvencije za stambeno zbrinjavanje, koji plaćaju participaciju za lečenje dvostruko više od ostalih gradjana, koje svakodnevno diskriminiše po više osnova“, naveo je Antić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Antić (VSS): Licemerna briga Vulina za pripadnike vojske”

  1. Mislim da u vojsci nije potreban sindikat , bili smo bez njega dugo godina nismo ni osetili da ga nema a i da ga je bilo ne bi reagovali na odpustanja koja su se desila 2005 , godine , fakat . Tvrdim jer d anije tako, krivicna dela ne zastarevaju pa su mogli kako postoje od koliko mi se cini 2014 ,godine da naknadno pokrenu nesto protiv nelegalnog proglasavanja tehnoloskim viskovima svojih ljudi i to najvise onih pred penzijama , bolesne i pa cak i samohrane majke , msilim da su i bracnim parovima davali resenja , to su u stvari najobicniji otkazi i to bez pardona . Svinjskih polutki vise nema, sindikalnih odmaralista takodje pa cemu sluze ?. Koji je njihov zadatak u takvoj instituciji kada se zna kako ide naredba , sta ce oni da se povampire u sred rata sa nekim ko zna kojim idejama ?.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.