Asocijacija medija: Popović da povuče tužbu protiv KRIK-a 1Nenad Popović Foto: SNP

Kako je saopšteno, ministru Popoviću je ukazano da novinari i mediji rade u veoma teškim uslovima, na koje negativno utiču i sudski postupci protiv medijskih kuća.

Predstavnici Asocijacije to vide kao pritisak na medije kroz njihovo finansijsko iscrpljivanje i ugrožavanje kapaciteta da profesionalno i odgovorno izveštavaju o temama od javnog interesa.

Od ministra Popovića je zato zatraženo da povuče tužbu protiv istraživačke mreže KRIK, koja dodatno utiče na narušavanje položaja medija u Srbiji.

Ukoliko smatra da su navodi KRIK o njemu netačni, ministru Popoviću je predloženo da se, umesto sudskog spora, obrati Savetu za štampu i od njegove Komisije za žalbe zatraži da se izjasni da li je KRIK prekršio Kodeks novinara Srbije.

Sastanku sa ministrom Popovi?em prisustvovali su predstavnici novinskih agencija FoNet i Beta, nedeljnika Vreme, internet portala Telegraf.rs i dnevnog lista Mađar So.

Ovo je, posle pet godina, prvi put da jedan od ministara u Vladi Republike Srbije prihvatio poziv za sastanak sa Asocijacijom medija.

Povezani tekstovi