Foto: Fejsbuk/ BeFem/ Bring The Noize Vol.3/Promo

„Osmi mart je savršena prilika da proslavimo sestrinstvo, hrabrost i izvojevane pobede! To je pravi trenutak da ucrtamo mapu za drugačiji i pravedniji svet i lokalno i globalno“, navodi se u saopštenju BeFem-a.

Sastavni deo Bring the Noize Vol.3 je dodela priznanja feminističkim akcijama, kolektivima i pojedinkama koje su tokom 2018. godine pokazale „kako zajedno i samo solidarno možemo započeti promenu i biti deo pravednijeg i boljeg sveta“, stoji u saopštenju.

Priznanja će biti dodeljena u 20 kategorija među kojima su za Feminističko finansijsko prosvetiteljstvo, Feminističko medijsko prijateljstvo, Aktivistički dizajn, Feministički medijski doprinos, Pomeranje granica u prajmtajmu – za najprogresivniji scenario…

U pozivu na događaj BeFem 8. mart, Međunarodni dan žena, ocenjuje kao „datum koji predstavlja simbol političke borbe koja preispituje i dekonstruše marginalizaciju žena, seksizam i homofobiju u izmjenjenom kontekstu neoliberalnog kapitalizma. To je dan kada žene organizuju i vode proteste širom sveta koji u fokusu imaju ženska i radnička prava“.

Manifestacija BeFem-a počinje u 21 h u KC Grad, a nakon zvaničnog dela u muzičkom programu nastupaju Lady K, Ane Ćurčin & Manivi, i DJ set Johane Bogićević Banda Panda.

BeFem je pozvao sve da se pridruže feminističkom slavlju uz poruku – BUDI GLASNA ‒ BRING THE NOIZE!

Povezani tekstovi