Borski okrug: Rezultati testiranja pokazuju trend smanjenja novozaraženih korona virusom 1Foto: Beta/Saša Đorđević

Prema izveštaju kladovskog Zdravtsvenog centra registrovano je pet novoih slučajeva zaražavanja korona virusom, od virusne infekcije se oporavilo sedam bolesnika i broj aktivno pozitivnih u opštini Kladovo pao je na 43.

Od početka masovne imunizacije u kladovskoj opštini dato je 12.483 doze Sinofarm, FajzerBiontek, Astra Zeneka i Sputnjik V.

Od 15.480 punoletnih stanovnika ove podunavske opštine, prvom dozom vakcinisano je 6.939 građana ili blizu 44 odsto, a revakcinisane su 5.544 osobe ili oko 35 odraslih stanovnika. Inače, od početka epidemije je u opštini Kladovo inficirano 1.726 osoba, izlečeno je 1.610 bolesnika, a preminula su 73 pacijenata.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da je u Boru virus korona potvrđen kod četiri osobe i da je na teritoriji grada trenutno 195 aktivnih slučajeva virusne infekcije. U borskoj opštoj bolnici na kovid odeljenjima zbrinuta su 32 pacijenta, od kojih je 30 pozitivno na virus, dok je u kovid ambulanti „Rudar“ juče obavljeno 13 prvih i 14 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledana su 24 pacijenta. Borski lekari konstatuju da rezultati testiranja pokazuju trend smanjenja broja inficiranih građana koji su ozbiljnije shvatili i više poštuju epidemiološke mere, a postoji i interesovanje za vakcinaciju što potvrđuje podatak da se svakodnevno u proseku vakciniše između 150 i 200 ljudi.

Prema informacija nadležnih, do sada je u Boru imunizovano skoro 21.600 stanovnika, a oko 11 hiljada primilo je obe doze cepiva.

U proteklih 48 sati od 129 obrađenih testova, pozitivan nalaz na korona virus registrovan je kod sedam osoba, saopštio je opštinski Štab za vanredne situacije u Negotinu. U negotinskoj kovid ambulanti su istovremeno obavljena 23 prva i 17 kontrolnih pregleda, a u pedijatrijskoj kovid ambunalti 20 pacijenata je imalo prvi, a devet kontrolni pregled. Na kovid odeljenjima bolnice u Negotinu hospitalizovano je 25 pacijenata sa bronhopneumonijom, a 16 je na kiseoničkoj potpori.

Tokom prethodna dva dana na lečenje su primljena četiri pacijenta, tri su puštena na kućno lečenje, dok je jedan pacijent od posledica virusa preminuo.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek u ovoj je opštini aktivno pozitivno 36 bolesnika. Tokom jučerašnjeg dana testirana je 21 osoba, a prisustvo virusa potvrđeno je samo kod jedne, a čeka se na pet rezultata. U kovid ambulanatama juče su obavljena tri prva i 31 kontrolni pregled i nije bilo pacijenata sa upalom pluća. Na lečenju u tercijarnim zdravstvenim ustanovama je je šest pacijenata, a u izolaciji se nalazi 70 lica.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.