Britanska vlada će učiniti sve što može da spreči Superligu Evrope 1Foto: EPA-EFE/John Walton

Britanska vlada će učiniti sve što je u njenoj moći da spreči formiranje fudbalske Superlige Evrope, rekao je danas državni sekretar za kulturu, medije i sport Oliver Dauden.

„Razgovarali smo sa našim fudbalskim vlastima i moja poruka za njih je bila jasna, da imaju našu potpunu podršku. Ali, nemojte da sumnjate, ako oni ne budu mogli da deluju, stavićemo sve na sto kako bismo sprečili da se to dogodi. Ispitujemo svaku opciju, od upravljačkih reformi, dok zakona takmičenja i mehanizama koji omogućavaju fudbalu da se igra“, rekao je Dauden tokom obraćanja u britanskom parlamentu.

Neki od najbogatijih fudbalskih klubova Evrope, njih 12, dogovorili su osnivanje Superlige, a među njima je i šest engleskih: Arsenal, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester junajted i Mančester siti.

Osnivanju Superlige su se žustro usprotivili mnogi, pre svih Evropska fudbalska unija (UEFA) i nacionalni savezi.

„Pojednostavljeno, pregledaćemo sve što Vlada čini da podrži igranje ovih klubova. O ovim opcijama sam razgovarao sa premijerom i radimo u ritmu između vlade i fudbalskih vlasti. Učinićemo sve što je potrebno da zaštitimo naš nacionalni sport. Ovi klubovi su odlučili da stave novac ispred navijača“, kazao je Dauden.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.