Brnabić: Infektivne klinike u Beogradu i Novom Sadu samo za smeštaj obolelih od korona virusa 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da će danas u 11.00 sati Vlada Srbije održati sednicu na kojoj će biti formirana dva krizna štaba, jedan koji će biti zadužen za suzbijanje negativnih posledica na ekonomiju povodom situacije sa pandemijom korona virusa koji će voditi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok će ona biti na čelu drugog kriznog štaba, koji će se baviti sprečavanjem širenja korona virusa.

Brnabić je gostujući na Televiziji Pink rekla da se u ovom trenutku testira kako bi izgledalo da se nastava u školama izvodi od kuće, „ali da struka kaže da je to u ovom trenutku kontraproduktivno“.

Premijerka je rekla i da se infektivne klinike u Beogradu i Novom Sadu spremaju za smeštaj isključivo zaraženih korona virusom, ako bude bilo takve potrebe.

Brnabić je rekla da ne treba praviti zalihe a da će Vlada „uraditi sve“ da ne bude nestašica, i da se svaki dan održavaju sastanci sa trgovinskim lancima koji su dobro snabdeveni.

„Nema mesta panici, biće svega dovoljno. Naša privreda radi skoro pa normalno, osim sektora turizma i hotelijerstva koji je pogodjen širom zemljine kugle. Infrastrukturni projekti se rade, ulažemo još 24 milijarde da otklonimo efekte koje ćemo sigurno imati“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je napravljena posebna grupa pri Ministarstvu za zaštitu životne sredine za ubrzavanje procedure oko proizvodnje diocida koji je potreban za pravljenje dizinfekcionih sredstava i zaštitnih maski.

„U ovom trenutku naša privreda se dobro drži i mi ćemo se truditi da kupimo svaki dan za našu privredu i ekonomiju. Što mi više odlažemo u Republici Srbiji biće nam lakše da posle nadoknadjujemo. Cela strategija onoga što danas radimo je da to prolongiramo, da se borimo svaki dan, da drzimo pod kontrolom broj zaraženih a da naša privreda radi što više nesmetano“, kazala je Brnabić.

Predsednica Vlade je rekla i da je pojačan nadzor na graničnim prelazima a da migranti koji ulaze u Srbiju prolaze kroz 14 dana karantina.

„Pratimo situaciju iz minuta u minut. Jako je važno da nema panike i da postoji solidarnost sa svim gradjanima“, kazala je Brnabić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Brnabić: Infektivne klinike u Beogradu i Novom Sadu samo za smeštaj obolelih od korona virusa”

  1. Jasi ti ministar zdravlja ko tebe pita usta se ti razumes sta ti znas o virusu vise od ostalih gradjana

  2. Dosta vise „Nema mesta panici, biće svega dovoljno.“ Sta je definicija pnike?
    Vlada treba da bude Transparentna, Daje potpune i istinite informacije. Neka formuraju site za lazne vesti, na kome ce biti dat tacan i precizan i dokumentovan demanti.
    „Spremni smo“ ne znaci nista! Neka objave detaljno, precizno i dokumentovano STA JE TO DO SADA URADJENO. Crno na Belo. KOnkretno i po svim gradovima koji imaju Bolnice, Kako su spremni Domovi zdravlja, itd itd. Vec sada nigde sredstava za inaktiviranje virusa. A oni spremaju proizvodnju. Narodu treba TACNA i ISKRENA informacija. Zalosno!

  3. Infektivna klinika u Beogradu moze da bude samo scenografija za snimanje horor filma…. zasto se novac ove drzave (poreskih obveznika) ulaze u bilo sta drugo trenutno osim u nabavku respiratora?! Jasno je da ih, ako se ne daj boze dasi ista nalik scenariju u Italiji, nece biti dovoljno… a oni ce ce nastave da pokusavaju da kriju situaciju od ljudi

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.