Bubnjević tvrdi da je napadnut, Krlić demantuje 1

Bubnjević navodi da je pratio aktivnosti predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u Zrenjaninu u hotelu „Vojvodina“ kad mu je Krlić „uputio nekoliko uvreda”.

„U toku večeri sam otišao do toaleta gde je Krlić nastavio da me vređa. Pominjao je tekstove koje objavljuje list Zrenjanin i da ću tek sad videti šta me čeka jer ‘život najbolje režira’. Usledio je udarac otvorenom šakom u moj desni obraz. Na sreću, u tom momentu je ušla jedna osoba koja ga je onesposobila da me fizički maltretira“, rekao je Bubnjević Udruženju novinara Srbije, koje je zatražilo od predsednika Odbora za informisanje Skupštine Srbije Mirka Krlića da podnese ostavku. „UNS smatra nedopustivim ponašanje Krlića, traži od njega da se izvini Bubnjeviću i napusti mesto prvog čoveka Odbora“, navodi se u saopštenju. Kako je saopšteno, UNS će napad na Bubnjevića prijaviti policiji na osnovu Sporazuma o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara.

Povodom ove situacije oglasio se i Zrenjaninski socijalni forum, koji je osudio napad na Bubnjevića.

“Usijana atmosfera u Zrenjaninu posledica je delovanja desničarskih organizacija i pojedinaca koje nastoje da bez saglasnosti stanovnika Zrenjanina promene naziv grada”, navodi se u saopštenju.

Predsednik Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije Mirko Krlić javio se danas Udruženju novinara Srbije i demantovao optužbe za napad. „Nikakvog fizičkog napada niti nasrtaja nije bilo. Bubnjević i ja smo se raspravljali, ali nisam ni na koga fizički nasrtao“, rekao je Krlić. On je istakao da je na svečanosti u hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu bilo rasprave i ružnih reči sa obe strane, ali ne i fizičkog napada.