Čačanska sela bez vode do sutra 1Foto: EPA-EFE/ YAHYA ARHAB

Sela u okolini Čačka, koja koriste gradski vodovod, ostaće bez vode u naredna 24 časa u okviru novih restrikcija potrošnje vode.

Kako je odlučeno na sednici Gradskog veća Čačka, ta mera će biti sprovedena po unapred utvrđenom rasporedu i trajaće sve do stabilizacije vodosnabdevanja grada iz regionlanog vodosistema ,,Rzav“ iz Arilja.

U čačanskom Javnom preduzeću ,,Vodovod“ su naveli da meštani lokalnih sela nisu poslušali upozorenja da ne zalivaju bašte pijaćom vodom iz gradskog vodovoda zbog čega je potrošnja vode u prethodnih mesec dana uvećana dva do tri puta.

U Čačku od 1. avgusta traju restrikcije vode pa je zabranjeno zalivanje parkova, bašta, vrtova i pranje vozila i ulica.

Restrikcije su pre nekoliko dana uvedene i u Gornjem Milanovcu gde su pored zabrane zalivanja parkova, bašta, pranja ulica i vozila, počela i planska isključenja vode u pojedinim gradskim ulicama na šest sati.

Milanovačko Javno komunalno preduzeće saopštilo je da su restrikcije uvedene jer je regionalni vodosistem ,,Rzav“ u Arilju, sa koga se i Gornji Milanovac snabdeva vodom, od 30. jula smanjio isporuku vode zbog izuzetno loše hidrometeorološke situacije i stanja vodostaja na reci Rzav.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Čačanska sela bez vode do sutra”

  1. U selima oko Valjeva danima nema struje ni vode e to je to zlatno doba-glasali ste i verovali radikalu koji je Šešeljoidu nosio gajbe piva)

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.