Čačanska sela bez vode do sutra 1Foto: EPA-EFE/ YAHYA ARHAB

Sela u okolini Čačka, koja koriste gradski vodovod, ostaće bez vode u naredna 24 časa u okviru novih restrikcija potrošnje vode.

Kako je odlučeno na sednici Gradskog veća Čačka, ta mera će biti sprovedena po unapred utvrđenom rasporedu i trajaće sve do stabilizacije vodosnabdevanja grada iz regionlanog vodosistema ,,Rzav“ iz Arilja.

U čačanskom Javnom preduzeću ,,Vodovod“ su naveli da meštani lokalnih sela nisu poslušali upozorenja da ne zalivaju bašte pijaćom vodom iz gradskog vodovoda zbog čega je potrošnja vode u prethodnih mesec dana uvećana dva do tri puta.

U Čačku od 1. avgusta traju restrikcije vode pa je zabranjeno zalivanje parkova, bašta, vrtova i pranje vozila i ulica.

Restrikcije su pre nekoliko dana uvedene i u Gornjem Milanovcu gde su pored zabrane zalivanja parkova, bašta, pranja ulica i vozila, počela i planska isključenja vode u pojedinim gradskim ulicama na šest sati.

Milanovačko Javno komunalno preduzeće saopštilo je da su restrikcije uvedene jer je regionalni vodosistem ,,Rzav“ u Arilju, sa koga se i Gornji Milanovac snabdeva vodom, od 30. jula smanjio isporuku vode zbog izuzetno loše hidrometeorološke situacije i stanja vodostaja na reci Rzav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari