Foto: CEPROM

Stoga je Centar za profesionalizaciju medija i medijsku pismenost (CEPROM) tokom 2018. godine sproveo niz aktivnosti kako bi medijskim profesionalcima, ali i najširoj javnosti, ukazao na sve veće probleme u vezi sa ovim pitanjem.

Sprovedeno je istraživanje medijskog izveštavanja o deci, organizovana je panel diskusija u okviru Sajma medija, objavljen je serijal tekstova u domaćim medijima posvećen ovoj temi, a na samom kraju organizovan je i dvodnevni seminar za novinare domaćih medija posvećen profesionalizaciji izveštavanja o deci. Najbitnije rezultate, najveće probleme koji se javljaju u praksi, ali i tumačenja, preporuke i savete stručnjaka možete pogledati u video prilogu koji sledi.

http://

Ovaj tekst nastao je u okviru projekta koji sprovodi Centar za profesionalizaciju medija i medijsku pismenost (CEPROM), a koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu i ovom tekstu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.