Ćulibrk: Država podržava tabloide 1Foto: Novi optimizam

Glavni urednik i vlasnik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević izneo je u jutarnjem programu televizije Hepi u subotu mnogobrojne uvrede na račun glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Milana Ćulibrka nazivajući ga „malim uplašenim mišom, ljudskom pizdom i hodajućom karikaturom novinarstva“.

– Šta se drugo moglo očekivati od njega? Zar on nije sve rekao o sebi? Problem je u tome što istina boli. Ovo je samo jedan od pokušaja da se prikrije odluka Vlade Srbije da se 1,7 milijarde dinara iz PIO fonda prebaci Ministarstvu odbrane, kaže za Danas Ćulibrk komentarišući uvrede glavnog urednika Informera.

Ovakve uvrede osudilo je juče i Udruženje novinara Srbije (UNS) napominjući da je „gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi u subotu, Vučićević izneo „niz ličnih uvreda rečnikom neprimerenim nacionalnoj frekvenciji i javnom dijalogu uopšte“. Naime, Vučićević je rekao na televiziji Hepi da zamera Ćulibrku što ga je optužio da je za besplatnu podelu primeraka Informera na Sajmu od države uzeo šest miliona dinara. „Tužićemo Ćulibrka“, rekao je Vučićević gostujući na toj televiziji.

Glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Milana Ćulibrka, najava tužbe nije iznenadila.

– Jedva čekam Vučićevićevu i Vulinovu tužbu taman da Vulin dokaže kako mu je tetka dala pare, kazao je Ćulibrk. On je rekao da su ovo već viđene i očekivane uvrede tabloida u Srbiji.

– Analizom udruženja novinara utvrđeno je da su tabloidi tri hiljade puta prekršili Kodeks novinara, a upravo su ti tabloidi dobili najviše novca od lokalnih samouprava i države. Uostalom, u tim istim tabloidima se oglašavaju javna preduzeća. To govori koliko je država na njihovoj strani i koliko ih podržava, zaključuje Ćulibrk.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Ćulibrk: Država podržava tabloide”

  • Ma, ne. Kakvi smo mi Nemci, takav nam je i Gebels.
   Gebels je u svoje vreme bio vrlo sposoban ministar informisanja i radio je odličan posao za naci stranku. A ovaj Uvučičević je najobičnija sirovina koja ne dobacuje dalje od prostačkih uvreda, na nivou rijaliti programa.
   Ono, jeste da nam je i tzv.“narod“ takav i da baš to obožava, ali za vređanej neistomišljenika to nije potrebna ni nekakva posebna pamet, ni nekakav lukav plan. Sve što treba je pogan jezik i talenat da se smisli što ogavnija uvreda.
   Samo što to može kako oni hoće, ali ne i dokle oni hoće. Račun za tu „politiku“ svakako stiže, samo polako. Nije slučajno što se Vučiću ovoliko žuri za izbore.

  • A ne, kakav Gebels koji je bio majstor svog zločinačkog posla. Ovaj Vučičević je majstor kuririsanja. Taj posao kurira je dobro izučio u Večernjim Novostima 90tih godina. Po celoj kući Borbe, trčkarao je gore dole i radio kurirski posao. Takav je i ostao, kurir. Samo sada kuririše za Vučića prenoseći, šta mu se kaže, u one bljutave „novine“ koje, kao kobajagi on, izdaje.

 1. Šta komentarisati u državi u kojoj jedan Marjan Rističević uzima u usta i vređa Rektorku BU i sociologa Jovu Bakića, u kojoj Vučičervić uzima u usta novinarske veličine poput Ćulibrka , Draže… I naravno , dlaka sa glave im ne fali. Koliko je samo psihijatrijskih ustanova potrebno ovoj zemlji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.