Darija Kisić Tepavčević: Prioritet su jednaka prava za sve 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas u Palati Srbija da su jednaka prava i mogućnosti za sve jedan od prioriteta rada ministarstva koje vodi.

Ona je prilikom dodele nagrada na konkursu „Jednaki“ i foto-konkursu „Srbija bez barijera“, a povodom 1. marta – Međunarodnog dana invalidskih kolica, rekla da je resorno ministarstvo posebno fokusirano na omogućavanje jednakih prava za ranjive kategorije u koje spadaju i osobe sa invaliditetom.

Kisić Tepavčević je naglasila da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nastaviti da podržava rad organizacija osoba sa invaliditetom i navela da je za ovu godinu programskim konkursom za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom obezbeđeno 250 miliona dinara.

Na taj način, istakla je, resorno ministarstvo će podržati rad 33 saveza sa 513 lokalnih organizacija čime će „veliki broj osoba sa invaliditetom“ biti uključen u inkluzivne programe.

Ona je rekla da je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo i javni poziv za dodelu 175 miliona dinara za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Kisić Tepavčević je zaključila da će resorno ministarstvo učiniti sve da pokaže da je zemlja bez barijera i da omogućava jednaka prava i mogućnosti za sve njene građane.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Darija Kisić Tepavčević: Prioritet su jednaka prava za sve”

  1. Jednaki. To je mrtvo slovo na papiru. Klub košarke u kolicima Nais je 01.11. na „ulici“. Na početku sezone su isterani su iz javnih sportskih objekata, oduzeti su im svi termini. Pristupačnost sali, svlačionici, toaletu, tušu i umivaoniku nije zadovoqena, a onda su proterani. Našli su utočište u Bojniku, 50 km udaljenom od Niša. Fizički i psihički ispražweni, finansijski slomljeni i pravno diskriminisani, prekinuli su rad. Idite na njihovu FB stranicu (WBC Nais), pa ćete videti sramotu Grada Niša. Grad Niš vrši nezabeleženu sistemsku i direktnu diskriminaciju nad osobama sa invaliditetom. Oduzeo im je pravo na bavljenje sportom, pravo na zdravlje, socijalizaciju. Nejednaki.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.