Darovi za vrtić u Novoj Varoši 1Vrtić u Novoj Varoši

Četrdesetak Novovarošana rasejanih po svetu, iz generacije 1979.godine, okupili su se nedavno u svom zavičaju na proslavi 25-godišnjice male mature.

Njihovu skromnu svečanost obeležio je nesvakidašnji humani gest -ovdašnjoj Predškolskoj ustanovi poklonili su savremeni lap-top računar i džambo trambolinu, kao i deo pomoćne opreme i rekvizita za igru i rekreaciju dece u prirodi.

– U vrtiću smo se prvi put sreli i upoznali, zato smo došli na ideju da baš ovoj ustanovi uručimo poklone vredne oko 70.000 dinara. Maturska proslava je tako ujedno bila i donatorska večera, zahvaljujući kojoj smo uspeli da mališanima izmamimo osmeh i učinimo ih srećnijima. Planiramo da i sledeći jubilej obeležimo prikupljanjem sredstava za neku drugu instituciju ili organizaciju sličnog tipa – ističe Alma Čičić, koja je u ime svoje generacije nedavno uručila poklone Predškolskoj ustanovi „Paša i Nataša“.

U vrtiću su se oduševili darovima, ali i humanim gestom naših sugrađana i zemljaka, od kojih većina živi daleko od svog zavičaja. To, ipak, ne znači da su ga zaboravili i zato apeluju da se i drugi ugledaju na njih i svojim skromnim prilozima pomognu svom kraju u njegovom budućem razvoju i afirmaciji.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.