Foto: Stanislav Milojković

Radi se o promociji kuvara „Lužnički recepisi“ koji je izrađen u okviru mikro-projekta sprovedenog od strane organizacije Lužničke rukotvorine ŽEC, a u okviru regionalnog projekta „Inicijativa za socijalno uključivanje starijih osoba“, kojim koordinira Crveni krst Srbije.

Delikatesni ponedeljak predstavlja promociju kuvara „Lužničći recepisi – kako su kuvale naše bake“, ali pre svega on predstavlja i promociju doprinosa starijih žena u društvu. U kuvaru su sakupljeni tradicionalni recepti koje su prikupile starije žene iz udaljenih seoskih područja u okolini Babušnice. Na događaju će učestvovati neke od starijih žena čiji su recepti ušli u kuvar i one će spremati poparu, banice (pite) i posne punjene suve paprike za učesnike događaja. Večera će učesnike koštati po 200 dinara a sva sakupljena sredstva će biti namenjena pomoći starijim ženama koje žive u selima u opštini Babušnica.

Projekat „Inicijativa za socijalno uključivanje starijih osoba“ realizuje se uz podršku Evropske unije, Austrijske razvojne agencije i Austrijskog Crvenog krsta a njime u pet država regiona Zapadnog Balkana koordinira Crveni krst Srbije.

Povezani tekstovi