Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Svaki novi soj sve "gori" 1Foto: ©UNICEF Serbia/2021/Shubuckl

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je za RTS da ima naznaka da se u Srbiji pojavio i brazilski soj virusa, a da je među obolelima i dalje najprisutniji britanski soj, i upozorila je i da je svaki novi soj sve „gori“, i kada je reč o prenosivosti i kada je reč o smrtnosti, i apelovala na građane da se vakcinišu.

Adžić Vukičević je potvrdila da trenutno u kovid bolnici u Batajnici ima više otpusta nego prijema, i da je na lečenju 825 pacijenata, za razliku od 30. marta, kada ih je bilo 915.

„To znači da je 10 odsto manje hospitalizovanih, ali i prijema, pošto smo dnevno primali 80 do 90 pacijenata, a poslednjih dana i upola manje“, rekla je Adžić Vukičević i ocenila da su tome doprineli dobar odziv za vakcinaciju i poštovanje mera.

Naglasila je da ipak ne može da daje optimističke izjave u vezi pandemije, jer nema mesta za opuštanje.

„Ima puno mladih ljudi koji se nalaze u jedinicama za intenzivnu negu, i priključeni su na aparate za veštačko disanje“, upozorila je Adžić i istakla da se najčeće radi o britanskom soju virusa , koji karakterišu velika prenosivost, teže kliničke slike, brža hospitalzacija i viša smrtnost.

„Ima naznaka da se u Srbiji pojavio se i brazilski soj virusa“, upozorila je, i dodala da je svaki novi soj korona virusa „sve gori“, i što se tiče prenosivosti i što se tiče smrtnosti.

„Apelujem na širu javnost da se vakciniše, pa i one koji su preboleli kovid, posle četiri do šest nedelja i oni se mogu vakcinisati“, poručila je direktorka kovid bolnice u Batajnici.

Istakla je da se vakcinisani, koji su se takođe zaražavali korora virusom, oporave u 99 odsto slučajeva.

Kovid bolnica u Batajnici je, prema njenim rečima, za četiri meseca rada zbrinula 6.569 bolesnika.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Svaki novi soj sve „gori“”

  1. Dooktorka ne sirite paniku doci ce po vas is uzbopoksa nego lepo kazete situacija je teska ali bice vakcina uskoro za svaki soj koja ce nas spasiti do puta za Grcku. Ne deprimirajte ovaj narod.

  2. За доказивање сојева о којима докторица прича потребне су недеље, генетика, и наравно брдо пара..
    Ширење панике без иједног доказа..

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.